Saptamana politica 39 pe net

Saptamana politica 39 pe net

0 194


Saptamana ce a trecut miroase a pastrama de motiune, pregatita in laboratoarele PSD de maestrul Geoana si fripta de presedintele Basescu pe toate partile, in Piata Universitatii, asortata cu mustul fermentat al intalnirii de 6 luni de la referendum. Cam asta a fost pe scurt, saptamana. Mai pe larg, lucrurile stau cam asa:


?


Gratie lui Geoana si-au aflat parlamentarii prezicerile astrelor


Cand tocmai lasam orice speranta, precum la poarta infernului, PSD si-a citit in parlament motiunea. Timp de cateva ore social-democrati au pocnit la gioalele guvernarii, pe care o declara slaba, nepriceputa, etc. iar parlamentarii au profitat de ragaz pentru a consulta horoscopul, previziunile pe urmatorii 10 ani, cotatia petrolului si cursul euro. Nici pe impatimitii rebusului nu i-a inoportunat motiunea.Trei orizontal, incepe cu “p”, are patru litere, hmm, ce-ar putea fi?… Para. Tema rebusului e desigur de sezon. Tema motiunii e 1000 de zile de haos. Si o 1001 de nopti de frecat lampa lui Aladin.


?


Basescu vrea un PSD fara cuscru si fara bunicuta


In fine, nu citira pesedeii bine motiunea, ca Basescu, afalat in plina camanie de toamna, le-a insamantat adanc in brazdele corticale ideea de-a nu o vota. El s-a jurat ca noul guvern e PD-PLD si un strop de PNL, pentru un plus de savoare, dar fara Tariceanu.


PSD, zice Presedintele va trebuie sa astepte. Basescu va colabora cu acest partid doar cand se va descotorosi de anumite rubedenii: cuscrul sau Viorel Hrebenciuc si bunicuta tuturor Ion Iliescu. Doar asa, fara negociator si fara presedinte de onoare e dispus presedintele sa-l bage in seama pe Mircea Geoana. Si eu care credeam ?ca pasiunea pentru licurici ii va aduce pe cei doi la consens!


?


In Piata


Suspicios din cale-afara privind capacitatea noastra de a baga rapid la cap intentiile sale privind noul guvern, Presedintele a vrut sa-si repete optiunea in piata publica. Motiv pentru care, la 6 luni de la referendum, s-a postat la fantana din Piata Universitatii pentru a spune poporului ca la 3 luni erau 30 de grade Celsius si nimeni altcineva la intalnire (adica el a fost acolo, dar poporul s-a sfiit, ori s-a temut de insolatie) si ca daca trece motiunea in niciun caz nu va face echipa guvernamentala cu PSD. Acum se pune si intrebarea: de ce i-ar face PSD cadou lui Basescu un guvern? E adevarat ca in curand Basescu isi va serba ziua de nastere, dar se poate rezolva si cu o sticla de sampanie! Dar sa nu punem cadoul inaintea votului!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.