Saptamana politica 36 pe net

Saptamana politica 36 pe net

0 152


Inca o saptamana s-a dus ca vantul si ca gandul, luata de ape, in unele zone din tara, la propriu. Daca e sa vedem partea plina a paharului (hm, fara nicio aluzie), totul s-a terminat cu bine, intrucat presedintele si-a dormit ultima noapte din saptamana in patul de acasa, dupa cea fost externat de la Spitalul Militar unde a fost operat la glanda tiroida.


?


Boala presedintelui


Se intelege, presedintele e om iar boala nu-l ocoleste. Orice i se poate intampla si lui ca si oricarui alt cetatean. De aceea mi se pare cam ciudata secretomania in jurul suferintelor prezidentiale. Pana in ziua operatiei medicii s-au codit sa spuna clar de ce anume sufera Basescu, preferand sa vorbeasca despre o boala de rutina si o interventie chirurgicala de rutina. O fi de rutina pentru medici, dar pentru noi faptul ca presedintele este spitalizat nu-I chiar un lucru obisnuit si ne-ar place sa stim exact ce are, cu atat mai mult cu cat Traian basescu este la a treia internare intr-un an.


Cred ca daca lucrurile ne-ar fi explicate ar fi mult mai bine, nu ar fi nimeni tentati sa dea crezare zvonurilor sau afirmatiilor unor lideri politici care sustin ca presedintele sufera de o boala grava. Dar se prefera tacerea. Mai bine zis, unii prefera tacerea. Altii sunt mai vorbareti, ca de plida Mircea Geoana.


?


Va lasa Geoana sefia PSD?


Dupa ce si-a aratat muschii la Cabinetul Tariceanu, distrugand si bruma de intelegere care mai umplea cat de cat buzunarele golase ale administratiilor conduse de pesedisti, actiune ce a culminat cu autopropunerea in functia de premier, Mircea Geoana a inceput sa faca declaratii ciudate pentru un fortos ca el. Cica daca se va dovedi ca nu si-a respectat promisiunile fata de partid si electorat, conducerea partidului si-ar putea prezenta demisia. Pai care-i problema? La treaba! Nu cred ca se vor opune mai mult de 3-4 persoane unei astfel de demisii. Interesant este totusi ca Mircea Geoana a vorbit, pentru prima oara de cand face figuratie la carma PSD, despre o demisie. O fi stiind el ceva, probabil ca isi da seama ca-i cu pluta! Asa-i si principele Duda.


?


La Polul Nord


Ispravindu-si treburile in tara, principele cu ochi albastri Radu de Hohenzollern-Veringen s-a imbarcat pe vapor si a inceput sa plutesca pe mari si oceane pentru a se ruga si a avertiza asupra pericolului dezgheturilor polare. Cool! Ei da, chiar cool, intrucat pelerinajul se incheie cu un simpozion intitulat „Oceanul Arctic: Oglinda vietii”, ce se va tine la Polul Nord. Descinderea intre foci si pinguini are loc la invitatia Patriarhului ecumenic al Constantinopolului, supranumit „Patriarhul verde” datorita grijii pentru mediul inconjurator.


Ii dorim lui Duda rugaciune linistita si sa se roage pe indelete, ca e timp destul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.