Saptamana politica 34 pe net

Saptamana politica 34 pe net

0 70


Saptamana ce a trecut ne-a tinut emotiile la stramtoare: presedintele a trecut prin Dardanele! A iesit cu bine si cu brevetul de capitan de vas reinnoit, ceea ce cred ca ne va fi de mare folos, dar cu conditia sa ne incropim o flota. Dincolo de acest mare eveniment, relatat cu lux de amanunte de toata presa, incepand cu momentul inscrierii la curs si pana in momentul promovarii examenului, s-au mai intamplat si mici chestiuni, care nu ne intereseaza insa atat de mult precum brevetul din buzunarul prezidential: stabilirea datei pentru alegerile europarlamentare si acordul asupra votului uninominal. ?


?


?


S-a stabilit data pentru alegerile europarlamentare


Dupa ce ne-am luptat la baioneta cu Ema Nicholson si cu Pierre Moscovici dandu-ne de ceasul mortii sa le castigam simpatia pentru un raport pozitiv la Bruxelles, dupa ce ne-am vazut visul cu ochii, anume de a deveni cetateni ai uniunii Europene, ne-am trezit deodata ca avem un statut si nu stim ce sa facem cu el: am dat chix cu comisarii, am ratat cateva luni cu fondurile structurale, dar platim cotizatii bine mersi, cat despre alegerile parlamentare, am dovedit ca ne este perpendicular cine ne reprezinta in Parlamentul European. Am impins data alegerilor cat am putut si mai sa ne gaseasca Mos Nicolae la urne. Pana la urma Guvernul a decis sa votam in 25 noiembrie. Teoretic, votam ultima oara pe liste de partid, pentru ca oamenii politici au decis ca de la anul sa introducem votul uninominal.


?


?


Uninominalul


Reprezentantii partidelor parlamentare au decis introducerea votului uninominal. La prima vedere pare superdemocratic, alegem fix pe cine vrem, fara sa fim nevoiti ca pentru una –doua persoane oneste sa votam o lista de “hahalere”. Asta ar fi scopul. Dar am indoieli ca nu ne vom face de ras si de data asta, asa de speciali suntem. Impartasesc opinia exprimata de unii analisti care sustin ca ne vom indrepta spre vedete, spre circari, spre cei tinuti de televiziuni in linia 1 si ca riscam sa umplem parlamentul de manelisti, actori, cantareti de muzica populara, saritori cu parasuta, stripperi, miliardari de carton si politicieni de unica folosinta. Si cand or incepe astia sa discute despre securitatea statului, ori despre coruptie…Mamaaaa! Doar ca trag nadejde ca nu-si vor lasa frumusete de activitati, pentru un amarat de fotoliu intr-o sala in care uneori canta cucuveaua, iar alteori ploua prin vitraliile cupolei!


?


Geoana premier? Ha, ha, ha!


Intrebat de presa daca Geoana va fi premier presedintele a ras cu pofta. Multi au interpretat rasul ca fiind o contrazicere a ipotezei “Geoana prim ministru”. Dar daca presedintele a ras de nepuntinta, daca instalarea lui Geoana in fruntea Guvernului este unul dintre acele lucruri de care daca nu te grabesti sa razi ajungi sa plangi, daca a ras la gandul cum i-o sta lui Geoana in fruntea Guvernului? Vedem noi, pana in 10 septembrie apare motiunea de cenzura si ne lamurim!


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.