Saptamana politica 31 pe net

Saptamana politica 31 pe net

0 68


Am trecut de codul rosu (dar sa nu ne bucuram inainte, fiindca la ce vise marete are El lider maximo de la Cotroceni, nu se stie niciodata), am scapat si de cel portocaliu (oranjada s-a baut repede pe motiv de cearta pe paiul cu care sa fie sorbita) si ne confruntam cu unul ceva mai lesinat la culoare,? galben ( liberal?), dupa ce am trecut nitel prin cel verde dar am iesit fiindca impacarea Tokes Bela intarzie . Lasand la o parte potriveala dintre canicula si politica, situatia ar putea fi definita ca albastra. De ce? Fiindca de pilda, dupa ce au fost refuzati brutal, pensionarii tot il aclama pe Basescu. Aparenta de “om al muncii”, “de-al nostru”, ii vrajeste pe romani indiferent de varsta. Sa fie nostalgie?Poate, dar sa vedem faptele:


?


Spovedania


Emotionanta intalnire dintre presedinte si reprezentantii pensionarilor s-a consumat intr-o atmosfera la limita pragului de suportabilitate canicula-umeaza, presedintele asudand din greu si deshidratandu-se la discursul „sincer” ca o spovedanie.


Explicand nepromulgarea Legii pensiilor, Basescu a motivat ca nu vrea sa-i minta pe batrani ca sunt bani si din 2009 sa nu fie. Pentru a fi si mai credibil, el si-a motivat gestul prin faptul ca are o mama pensionara, careia nu-i poate spune “Mama, v-am mintit!” Ce duios a grait! N-am ce sa mai adaug, decat ca mi-e lehamite (n-as fi spus asta, dar nici mie nu-mi place s-o mint pe mama!).


In fine, totul s-a incheiat cu bine pentru presedinte, a fost aplaudat indelung (ehei, nu s-au uitat unele obiceiuri), iar pensionarii au ajuns la consens cu Seful Statului ca de vina sunt parlamentarii, care daca ar fi mai putini, cum s-ar mai umple pusculita! Si s-a mai gasit o solutie sa economisim bani, un avion gonflabil in loc de Air Force One!? Ca veni vorba de avion, va spun o istorioara.


?


Moromete de Astra


Aflandu-ma in Piata Astra, am auzit un discurs politic , nu stiu cum sa-l definesc, pesedist, liberal, peremist, nu-mi dau seama. Un Moromete aflat cu castravetii la vanzare, povestea asistentei de la tarabele invecinate de ce se discuta de doua Air Force One pentru administratia prezidentiala: unul il vrea Basescu pentru el, o sa faca ce-o sa faca, volatilizeaza unul cum a facut cu flota, il face pierdut, nu stiu ce si pac! se-alege cu avion personal! Mda, ca sa?zboare Prima Doamna la piata, mi-am zis in sinea mea, zambind. N-are cum, a zis un nene cu ceapa! Baaa, s-a ratoit mustaciosul cu castraveti, asculta aici, stai sa vezi dupa un an, daca n-o avea asta avion….In extenso, probabil ca unii tarabagii se intreaba daca in curte la Cotroceni s-o fi facut ceva pe seceta asta. Eu as zice ca da, sondaje de opinie!


?


Stolojan, pe cale sa se imbolnaveasca din nou?


Dupa ce am trecut printr-un sondaj al Fundatiei Soros, care acredita PD-ul cu 49% si ne dezvaluia ca social-democratii sunt un fel de inhibati sexual, fata de libertinii liberali, cu vederi largi, panoramice asupra problemei sexuale (nu-i de mirare, fara vederile astea largi nu se cuplau cu democratii), un nou sondaj pune mintea romanului (nu cea de pe urma, mai e ceva in stoc, rezerva strategica) la contributie. Care-i mesajul?


Basescu este in topul increderii?dar cu?43% acum, secondat de Gigi Becali la 23% ( sa fie Becali Vadimul lui Basescu, ca de teama sa nu ajunga Becali? sa ne bulucim sa-l votam pe Base, cum am facut in 2000 cu Iliescu?).


Mircea Geoana se tine bine pentru constitutia lui firava , la nu stiu cat la suta. In afara de Basescu a cazut spectaculos si Stolojan, cu 6 procente (oare trebuie sa i se demonstreze ca n-are sanse de unul singur, ca doar remorca la tractorul pedist poate obtine ceva, asta daca nu se imblonaveste din nou…si , Adio, Stolo draga! Era sa uit, a crescut Tariceanu cu 10%, dar tot e sub Gigi si Stolo.


La intrebarile puse, se mai adaugauna: sondajul e pesedist si inhibat sexual, ori e un sondaj liberal usor pervers?


Dar…n-avem timp sa facem schema logica, sa aflam raspunsurile, societatea devanseaza politica, am senzatia ca am inceput sa muncim si sa fortam nota fara politicieni, i-am lasat sa se scuipe si ne-am vazut de treaba.


Asa ca sa avem spor!


?


Bianca Sorescu ?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.