Saptamana politica 24 pe net

Saptamana politica 24 pe net

0 189


Saptamana care a trecut n-a iesit din nota generala. Presedintele s-a certat cu premierul, premierul s-a certat cu Geoana si cu un parlamentar mai …”tampit”, Elena Udrea a privit in globul de cristal si a vazut sfarsitul lui Tariceanu, Stolojan n-a privit nicaieri si totusi s-a revazut premier in timp ce conservatorii au ajuns la concluzia ca in fruntea Guvernului cel mai bine da mustata lui Tiriac. Cam acesta este consensul “reusit” de presedinte ca urmare a consultarilor.


?


Consultari


Cum va spuneam, in prag de motiune, presedintele a purces la discutii cu partidele parlamentare pentru formarea unui “nou guvern cu sustinere solida”. Cat de serioase au fost discutiile, s-a vazut atat din tonul presedintelui care intreba razand ca la Mister Bean, ce parare au despre un Guvern PD-PLD-PNL, evident fara Taricenau. Partidele aveau parerile masurate in minute. PSD nu s-andurat de-o parare mai lunga de 10 minute. Liberalii s-au pus la ambitii. Intrebat de presa cat vor sta cu presedintele, Crin Antonescu a declarat ca-si pune ceasul sa sune sa nu cumva sa stea mai mult de 10 minute. Bravo! Au doborat recordul, in 5 minute l-au lamurit pe Basescu.


Lasandu-i la o parte pe democrati si liberal-democrati, care cred ca si noaptea viseaza la fel ca presedintele, cea mai consistenta discutie a fost cu solutia imorala, care s-a intrecut pe sine, venind si cu guvernul gata facut si cu Tiriac premier. ?Nu stiu daca i-a placut presedintelui discutia; noua ne-a placut propunerea legislativa privind fondul “Solidaritatea”, dar degeaba ne-a placut noua daca nu le-a placut democratilor si liberalilor de la Camera Deputatilor.


?


?


Solidaritate, beeep!


Partidul conservator a propus crearea unui fond de solidaritate constituit prin alocarea a 1% din profitul net anual al firmelor mari. Respectivul fond urma a fi utilizat pentru sprijinul pensionarilor cu venituri sub venitul minim pe economie. Urma…daca ar fi vrut si parlamentarii. Proiectul de lege a trecut de Senat, ?dar democratii si liberalii din Comisia de Buget a Camerei Deputatilor au votat contra, astfel incat, la Camera Deputatilor propunerea legislativa a primit aviz negativ.


Legea va fi dezbatuta oricum la Camera si daca se va schimba ceva privind votul, proiectul de lege va ajunge iar la comisie. Eh, daca erau pensiile parlamentarilor…dar ei si-au asigurat si pensiile stranepotilor si nu cu cine stie ce efort, nu-i mare lucru sa dormi in sedinta. Ne-a demonstrat-o Presedintele tarii, care


?


A adormit in prezidiu


Obosit de lupta de clasa, presedintele a profitat de un mic ragaz pentru a-si face somnul. A fost la reuniunea Sefilor de Stat din Europa Centrala si de Est, gazduita de Romania.


Ascultand discursuri, Mos Ene a inceput sa-i dea tarcoale. Normal, erau povesti despre combaterea rasismului, antisemitismului si a xenofobiei, intoleranta si discriminarea fat? de minorit?tile musulmane si crestine, libertatea credintelor religioase, implicarea societ?tii civile in lupta impotriva formelor de intolerant?, etc. Pacat ca in loc sa doarma presedintele nu le-a spus si el invitatilor povestea cu? “tiganca aia imputita”, ii dadea pe spate, iar daca le-o servea si pe-aia cu gaozarul plecau omologii sai acasa umiliti. N-a fost sa fie, sa vada Europa de Est ce limbaj servim noi la nivel inalt. Poate cu alta ocazie! Pana atunci avem de trecut prin multe. Incepem cu o motiune de care povestim saptamana viitoare.


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.