Saptamana politica 20 pe net

Saptamana politica 20 pe net

0 238


Tocmai am terminat o saptamana fierbinte: temperatura a crescut atat in aer cat si in viata politica, atingand valori neobisnuite pentru luna mai, cu maxime in week-end. Cetatenii au avut din nou de ales: ori la plaja, ori la miting. Majoritatea au ales sa leneveasca la soare, la mare, la munte ori pe un petec de iarba, pe langa casa. Cateva zeci de mii de temerari s-au infruntat la intrunirile electorale ale lui Traian Basescu ori ale opozantilor sai. Toti au incercat sa ne explice in ce patrat trebuie pusa stampila. Soarta Presedintelui suspendat atarna de doua litere.


?


DA sau NU?


Fiindca ne place asa de mult circul, incat chiar uitam de paine, politicienii din ambele tabere – pro Basescu si anti Basescu ne-au dat circ pe saturate: s-au mutat cu cortul dintr-un oras in altul, facandu-ne demonstratii de acrobatie verbala, dresura de electorat si iluzionism – disparitii de flota, de dosare? (se pare ca este in pregatire un numar de fachir, cu 322 de tepe).


Cele doua tabere ale PD-PLD si ale opozitiei se intrec la giumbuslucuri in Pietele Publice urandu-si reciproc traditionalul “ba pe-a mat-tii”. Basescu zice ca Iliescu e oligarh, Iliescu zice ca Basescu e imoral, Geoana zice ca Basescu e capul Mafiei din Romania si ca este betiv, etc.


Cred ca ambele tabere ne jignesc: stim ce vrem si fara circ! Nu e nevoie sa fim lamuriti, faptele vorbesc! In plus, orice ar zice liderii celor doua curente, nimic nu va egala in savoare declaratia Siminei Mezincescu.


?


Declaratia saptamanii: Regele opteaza pentru republica Parlamentara.


Cea mai interesanta interventie electorala a avut-o Simina Mezincescu, “reprezentantul Casei Regale in Romania”, care a declarat pentru Realitatea TV ca “Majestatea Sa” opteaza peeentru: republica parlamentara! Dar iata stirea completa, asa cum am pescuit-o de pe-o agentie de presa:? “Simina Mezincescu, a declarat la Realitatea TV ca regele Mihai ar dori ca Romania sa fie republica parlamentara si sa aiba o Constitutie mai moderna si mult mai clara. Simina Mezincescu declara ca familia regala nu sustine niciuna dintre cele doua tabere politice care se confrunta acum. Totusi, Mezincescu afirma ca regele Mihai are o simpatie pentru premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru ca impartasesc doua pasiuni: masinile si motoarele.” Este foarte interesanta declaratia, dincolo de faptul ca regele vrea republica. De ce? Fiindca…


?


Fostii conducatori ai tarii il resping pe Basescu


Declaratia Siminei Mezincescu releva un fapt extrem de interesant: toti fostii conducatori ai tarii de la Regele Mihai incoace, exceptandu-i pe cei aflati in lumea celor drepti, sunt contra lui Traian Basescu: un rege, un presedinte de stanga si unul de dreapta ne atrag atentia, fiecare in felul sau, ca Traian Basescu ?nu este potrivit sa conduca tara si ca nu reuseste sa se racordeze la momentul istoric pe care il parcurgem, in care dictatura personala a cuiva este depasita iar valorile statului de drept trebuie respectate. Cat despre “Presedintele Jucator” e clar, indiferent cum vede el lucrurile, recent catalogand UE ca un restaurant de cinci stele, Romania nu este un Cazino! Parol!


Pe saptamana viitoare,


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.