Saptamana politica (12) pe net

Saptamana politica (12) pe net

0 139

In preajma sarbatorilor pascale si politica incepe sa aiba iz de cozonac, un cozonac cu rahat, framantat in culisele palatului Cotroceni. Iar Iepurasul Basescu pregateste cosulete cu biletele, dosare, telefoane ascultate, in fine, tot ce trebuie pentru ca liberalii sa se indestuleze in declaratii la Parchet. Liberalii, si ei pe faza: iau lumina de la Silberstein si Finkelstein. Dar sa vedem cum sta treaba:


?


?


?


Silberstein si Finkelstein


Seriei de cupluri celebre de care am auzit, pe langa Stan si Bran, Max si Moritz, Balanel si Miaunel, Lolek si Bolek, Tom si Gery i se adauga, mai nou, Silberstein si Finkelstein. Doar ca, dupa spusele gingasului Radu Berceanu, cei doi sunt departe de dulceata celorlalte cupluri aminitite, ei fiind Dracul in persoana. Sunt orientati „exclusiv spre chestiuni negative” si „au foarte multe idei cum sa-i omoare pe cei din jur.” Cum de data asta cei din jur (imprejur) sunt ministrii democrati, e de inteles nelinistea lui Berceanu, vis-à-vis de sfaturile pe care Silberstein si Finkelstein le dau premierului, sfaturi valoroase dealtfel, din moment ce Tariceanu este suspectat ca da pe ele 4 milioane de dolari. Probabil ca merita, daca Tariceanu va reusi sa se dezbare de colegii democrati, mai ales ca sula din coastele lui Iliescu, a fost mutata de Geoana in coastele lui primului ministru pe care il someaza sa restructureze Guvernul.


?


Guvernul s-a restructurat! Adevarat s-a restructurat


Cand se plictiseste, Mircea Geoana ii da premierului cate-un ultimatum privind restructurarea Guvernului.


Ultimul termen este inainte de Pasti. “Nu poate sa ne prinda Pastele fara un guvern pe care sa stim ca putem sa contam”, a spus Mircea Geoana. Avand in vedere ca noul termen coincide cu sarbatoarea Invierii Domnului, care presupune atat primenirea casei cat si festin culinar, am o banuiala: Geoana, cand vorbeste despre guvernul pe care sa poata conta se refera la niste ministri care sa-i mature batatura, sa-i vopseasca oua si sa-i framante cozonaci. Este clar ca Berceanu, Macovei si Boagiu nu raspund asteptarilor pesediste.


In plus, se vede treaba ca pe langa crestinescul “Hristos a inviat!”, Geoana vrea sa exclame, bucurandu-se si de chestiuni mai putin ortodoxe, “Guvernul s-a restructurat!” Sperante desarte. Berceanu a spus raspicat ca ministrii democrati nu pleaca din executiv.


?


Noua Golanie


Noua Zeelanda, Noua Guinee, Noua Caledonie … de ce nu si Noua Golanie? s-a intrebat pesemne Radu Berceanu, de-a ajuns la concluzia ca “Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa”, celebrul Imn al nu mai putin celebrei Golanii, un petec de pamant pe care Don Quijotii? postrevolutionari il credeau necontaminat de comunism (de un` sa stie ei ca Golanul Doru Braia de pilda, fusese ditamai informatorul?).


“Democratii nu pleaca din executiv, indiferent ce masuri s-ar lua impotriva lor” este mesajul transmis ?de ministrul transporturilor premierului, pe care il acuza ca vrea sa debranseze Partidul Democrat de la caldura guvernarii. OK.N-au ambitie daca pleaca! Dupa modelul intelectualitatii boeme, ministrii PD si-ar putea trage o tarisoara democrata pe zona verde din fata Palatului Victoria, s-ar putea instala acolo in corturi, ar putea sa organizeze cate-un miting in fiecare zi si s-o invite pe Elena Udrea sa-si depene amintirile (si are blonda de la Golden Blitz cateva). Ar putea sa-si organizeze acolo si anticipate si referendum si tot ce poftesc inimioarele ce palpita de grija tarii (suntem absolut convinsi ca ministrii democrati n-au interese materiale, n-au strazi de asfaltat, n-au Alro, n-au aeroport la Craiova si Bucuresti, n-au hoteluri, n-au energie electrica redusa, n-au mama, n-au tata: ei au o tara si vorba Catavencilor, nu stiu cum sa procedeze).


Ca vor pleca democratii de la Guvernare sau nu, vom vedea. Deocamdata, tot ce stim este ca ne scufundam la propriu si la figurat. De trei primaveri stam tot intr-o alerta portocalie, tot asa, la propriu si la figurat! Ceva, undeva trebuie sa crape!


Pe saptamana viitoare!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.