Saptamana Nationala a Voluntariatului la Brasov

Saptamana Nationala a Voluntariatului la Brasov

0 134

Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat si Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania anunta lansarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului (SNV) editia 2009, care va avea loc in perioada 11-17 mai.
Centrul Pilot de Voluntariat Brasov reprezinta un proiect al Asociatiei pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului Feed-Back Brasov finantat de Directia Judeteana pentru Tineret Brasov.
Acest proiect s-a nascut din dorinta de a promova conceptul de voluntariat, in randul tinerilor, dar si a tuturor brasovenilor.
In prezent Centrul Pilot de Voluntariat isi desfasoara activitatea in cadrul Centrului de Tineret Brasov, situat in Brasov, Str. Suisul Castelului 1-3 (fata in fata cu terenul de baschet).
Daca doresti sa faci lucruri pentru comunitatea in care traiesti, sa plantezi copaci, sa cureti natura de resturile pe care unii oameni le lasa, daca vrei sa participi la actiuni care ajuta copiii sau batranii, daca te intereseaza animalele, daca ai idei si vrei sa te implici ai ajuns unde trebuie! Trebuie doar sa completezi formularul de inscriere pentru a intra in baza de date a centrului.
Ii puteti gasi miercuri si joi intre orele 17.30-19.00.
SNV este o actiune nationala menita sa mobilizeze cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si sa atraga sprijinul celorlalti asupra activitatii voluntarilor. Anul acesta ea se desfasoara sub motto-ul “Exprima-te prin fapte! Fii Voluntar!” si este finantata de catre Uniunea Europeana prin programul Tineret in Actiune, administrat in Romania de ANPCDEFP.
La Brasov, evenimentul a fost deschis ieri prin vernisajul expozitiei “Fotographia-o altfel de exprimare in sanatatea mintala”, organizata de Centrul de Zi Scut Brasov in incinta Centrului Cultural Reduta, incepand cu orele 13:00.
Saptamana va continua cu numeroase activitati, dintre care amintim: Masa Rotunda cu tema “Legea Voluntariatului in Romania” (Centrul Pilot de Volutariat Brasov, 12 mai), Flash-Mob si “Smiley Uman” (Piata Sfatului, 13 mai), Charity Shop (Piata Sfatului, 14 mai), si Ecologizare in zona Timis – proiect al asociatiei “Floare de Colt” Brasov (16 mai). Actiunile reunesc voluntari, organizatii non-guvernamentale si diferite institutii publice.
Saptamana Nationala a Voluntariatului 2009, este organizata la Brasov de Asociatia pentru Integrare Sociala si Protectia Mediului “Feed-Back” Brasov, ea ajungand deja la cea de-a treia editie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.