Saptamana Francofoniei la Brasov marcata de Plume d’Or

Saptamana Francofoniei la Brasov marcata de Plume d’Or

0 188

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate in tara cu ocazia Saptamanii Francofoniei va avea loc la Brasov. Este vorba de concursul de limba franceza “Plume d’Or”, pentru care s-a dat deja startul inscrierilor.
Evenimentul se va desfasura in 25 martie 2009, in timpul saptamanii Francofoniei.
Premiul cel mare este un sejur la Paris in luna martie a anului 2010, asa ca merita sa va incercati condeiul in cadrul acestei intreceri scriitoricesti.
Inscrierile se pot face la sediul Aliantei Franceze din Livada Postei, de unde se pot obtine si alte informatii.
Concursul este destinat elevilor Aliantei Franceze din Brasov, de nationalitate straina, care au obtinut un nivel destul de ridicat pentru a le putea permite sa se exprime in limba franceza cu o oarecare lejeritate. Limita de varsta nu exista.
Proba ce va avea loc miercuri, 25 martie 2009, cu ocazia Bunei Vestiri, va dura 2 ore si se va desfasura la sediul Aliantei Franceze, sub supravegherea unui profesor si va fi coordonat de directorul Aliantei.
Profesorul responsabil va corecta cele 70 de intrebari eliminatorii si va trimite cele mai bune trei lucrari la Paris pentru o reverificare.
Lucrarea scrisa (notata cu 30 de puncte) va fi corectata de comitetul concursului din Paris.
Cine sunt laureatii si care sunt recompensele lor?
Nota intrebarilor eliminatorii si cea de la lucrarea scrisa vor fi adunate si se va obtine astfel un total de 100 de puncte. Astfel se stabileste clasamentul candidatilor: primii 100 sunt declarati laureati ai concursului si primesc o diploma de onoare. Urmatorii 100 primesc o diploma de incurajare.
Castigatorul este invitat la Paris pentru saptamana Francofoniei, care va avea loc in martie 2010, de catre Senatul si Asociatia Apararii limbii franceze.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.