Saptamana Francofoniei a ajuns la final

Saptamana Francofoniei a ajuns la final

0 142

Saptamana aceasta Brasovul a fost gazda celei mai importante manifestari a culturii franceze. Incepand de luni, 17 martie, la Brasov limba si cultura franceza au fost sarbatorite cu prilejul Zilelor Francofoniei. Organizatorii evenimentului sunt Alianta Franceza din Brasov, Biblioteca Judeteana George Baritiu, Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza, filiala Brasov (ARPF).
Agenda Zilelor Francofoniei a fost foarte incarcata. Au fost organizate concursuri de creatie literara, de teatru si recitari in limba franceza. De asemenea, in perioada Zilelor Francofoniei, dimineata, intre orele 9 si 12, elevii, programati in prealabil de catre profesori, au avut posibilitatea sa vizioneze filme artistice si desene animate.
Au mai ramas doua zile din Saptamana Francofoniei si, daca nu ati avut ocazia sa participati la nici un eveniment “francofon”, mai aveti inca timp. Joi, 20 martie, incepand cu orele 18.00, la Mansarda Casei Baiulescu, sunteti invitati la o seara de film francez. Este vorba de filmul “Persepolis” realizat de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud.
Pentru finalul Saptamanii Francofoniei, organizatorii au pregatit o seara speciala. Astfel, vineri, 21 martie, incepand cu orele 18.00, va avea loc spectacolul „Muzeul de ceara”, prezentat de elevii Colegiului National „Andrei Saguna” sub indrumarea profesorului Uta Damboianu. Seara se va incheia cu karaoke pentru elevi, studenti, public francofon.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.