“Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin” la Brasov

“Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin” la Brasov

0 97

Si in ianuarie 2010, ca in fiecare an in ultima vreme, va avea loc un eveniment pan-european numit “Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin” sau “European Cervical Cancer Prevention Week”.
Asociatia Bolnavilor de Cancer organizeaza, cu aceasta ocazie, o serie de intalniri cu elevele de liceu, sloganul fiind “Cancerul de col uterin poate fi prevenit!”.
Prima manifestare de acest fel a avut loc la Colegiul “Grigore Antipa” din Braºov ieri, incepand cu ora 13.00, cand dr. Georgeta Negoita, de la Biroul de Consiliere al Directiei de Sanatate Publica Brasov, a tinut o prelegere despre cancerul de col uterin, importanþa efectuãrii testului Babes – Papanicolau si a efectuarii vaccinului HPV.

Membrii asociatiei au impartit pliante informative despre aceasta maladie tuturor tinerilor care au asistat la eveniment.
Acþiuni similare vor avea loc pe tot parcursul anului si în cadrul altor licee brasovene.
Este bine de stiut ca, in Romania, prima cauza de mortalitate de cancer la femei este cancerul de col uterin, si aceasta in general din cauza ignorantei, atat in mediul rural, cat si in cel urban, in egala masura si prin refuzul vaccinului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.