Saptamana Europeana a Turismului Rural

Saptamana Europeana a Turismului Rural

0 58

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC Romania organizeaza in perioada 14- 20 aprilie 2008 Saptamana Europeana a Turismului Rural. Evenimentul este coordonat la nivel european de catre EuroGites – Federatia Europeana de Turism Rural, peste 25 de tari membre sarbatorind in luna aprilie turismul rural prin actiuni specifice.
ANTREC va invita sa intampinati primavara la tara, urmand recomandarea acestui an: „Petreceti vacantele intr-un mod sanatos – mergeti la tara”.
„Dupa o iarna lunga si mohorata, acum este momentul sa ne punem in miscare si sa respiram aer proaspat. Ce poate fi mai sanatos decat un somn bun in camere comfortabile, intr-un loc linistit, o plimbare prin livada inflorita, apoi o masa copioasa cu specialitati si vinuri locale?” este indemnaul presedintelui EuroGites, Klaus Ehrlich.

Ziua Turismului Rural Romanesc
In perioada 14-20 aprilie, ANTREC Romania, impreuna cu pensiunile membre, au pregatit in cadrul acestui eveniment numeroase manifestari cum ar fi: “Porti deschise la pensiuni” (in toata tara), “ Ziua varuitului” (Sarata-Monteoru, Buzau) “ Wellness la tara” (Bucovina), Expozitie de flori (Codlea, Brasov)”, “Lectia de gatit la cuptorul cu lemne” ( Berca, Buzau), Degustari gratuite de vin (Piertoasele, Buzau), “Sa invatam arta incondeierii oualor” (Vama, Bucovina).
Mai mult, in Duminica Floriilor, ANTREC Romania sarbatoreste Ziua Turismului Rural Romanesc. Cu aceasta ocazie, se lanseaza a cincea editie a concursului “ Margareta de Aur”, concurs la care participa pensiuni membre ANTREC, la una din categoriile: “Gastronomie Locala”, “Traditie locala”, “Cea mai frumoasa gradina” , “Oferta de agrement”.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.