„Saptamana Curateniei” la Rasnov

„Saptamana Curateniei” la Rasnov

0 71

Primaria orasului Rasnov, organizeaza pentru prima data, in acest an, „Saptamana Curateniei”, in perioada 7 – 12 aprilie 2008. In urma consultarilor realizate de catre Primaria Rasnov cu presedintii Asociatiilor de Proprietari din Rasnov, in cadrul proiectului „Democratie in comunitatile mici” derulat de catre Asociatia Pro Democratia club Brasov, s-a ajuns la concluzia ca o astfel de actiune in care sa fie implicati cetatenii orasului si administratia locala este cea mai buna forma de colaborare pentru igienizarea spatiilor verzi, toaletarea arborilor sau plantarea de puieti si gard viu.

Colaborare directa intre Primarie si cetateni
A fost realizat un program al acestei actiuni, in care responsabilitatile au fost impartite. Astfel, Primaria Rasnov va asigura serviciul de toaletare a arborilor de pe domeniul public si va face demersurile pentru taierea unor arbori pentru eliminarea pericolului de accidente. Totodata, Primaria va asigura ridicarea si transportul deseurilor rezultate din curatarea rigolelor. Autoritatile locale vor pune la dispozitia Asociatiilor de Proprietari, in urma cererilor pe care acestea le-au depus la registratura institutiei, puieti si gard viu pentru a fi plantat pe spatiile verzi din zona imobilelor administrate. De asemenea, primaria va colecta deseurile voluminoase (mobilier, plapumi, mochete, biciclete, etc.) din realizarea curateniei de primavara de catre cetatenii din Rasnov in data de 11 aprilie 2008, intre orele 8.00 – 15.00 de la asociatiile de proprietari si de la cetatenii care locuiesc la case.
Asociatiile de proprietari, persoanele fizice si juridice au fost invitate sa contribuie la aceasta actiune prin curatarea spatiilor verzi, aleilor, trotuarelor, aleilor si a rigolelor stradale din perimetrul imobilelor de locuit si a celor cu alta destinatie.
Asociatiile de proprietari si-au asumat convocarea proprietarilor pentru a igieniza spatiile verzi si a planta puieti si gard viu in cadrul unei actiuni comune in data de 12 aprilie 2008, incepand cu ora 10.00. Actiunea se doreste a fi un prim pas pentru realizarea unei colaborari reale intre Primaria Rasnov si cetatenii din oras.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.