Saptamana culturii flamande la Sibiu

Saptamana culturii flamande la Sibiu

0 172


Capitala culturala europeana, Sibiu, va gazdui in perioada 3-9 octombrie “Saptamana Culturii Flamande”, eveniment organizat din initiativa unui grup de oameni de cultura flamanzi (Belgia), organizati in asociatia „Flanders Fits You” („Flamanzii vi se aseamana”),? sprijiniti de Guvernul Regiunii Flamande.


„Ideea s-a nascut din bogata istorie a relatiilor pe care flamanzii le-au avut cu Transilvania, incepand din secolul al XII-lea. Pana si denumirea Siebenb?rgen trimite la tara de bastina a colonistilor flamanzi si olandezi, de la inceputul mileniului trecut, unde exista forme de relief al caror nume este foarte asemanator: Zevenbergen. Colonistii au pastrat legaturile cu locurile natale, de unde au importat indeosebi textile. Iata de ce credem ca atunci a aparut, in limba romana, cuvantul fleandura”, arata Karel Berg?, coordonatorul din Sibiu al „Saptamanii Culturale Flamande” citata de Amos News.

Saptamana culturii flamande va cuprinde expozitii de arte vizuale, concerte de muzica simfonica, un concert itinerant de muzica pentru orga, o seara de poezie flamanda, precum si un zimpozion cu tema „Cooperare peste granitele euroregionale”, simpozion in cadrul caruia va sustine o prelegere Luc van den Brande, fost prim-ministru si ministru al comunitatii flamande din Belgia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.