Sanyo achizitionat de Panasonic

Sanyo achizitionat de Panasonic

0 124

Grupul Panasonic a anuntat, vineri, ca va cumpara Sanyo Electric, companie cu care rivalizeaza, tranzactia fiind estimata de analisti la 8,8 miliarde de dolari. Potrivit AFP, in urma respectivei achizitii se va forma cel mai mare conglomerat japonez din sectorul electronic.
Potrivit Reuters, respectiva tranzactie va spori pozitia si competitivitatea Panasonic pe segmentele bateriilor reincarcabile si echipamentelor de energie solara, ambele prezentand un potential ridicat de crestere.
Panasonic va deveni, in acelasi timp, al doilea mare conglomerat de electronice la nivel global, dupa General Electric. „Dupa aceasta fuziune, Panasonic va deveni un grup imens, un fel de Toyota a industriei electronicelor si electrocasnicelor, iar acest eveniment este un lucru bun”, a spus un analist al agentiei de brokeraj Mitsubishi UFJ Financial, parte din cel mai mare grup financiar japonez, citat de Reuters.
Companiile nu au publicat valoarea tranzactiei, dar achizitia a fost estimata de un analist Credit Suisse la 862 miliarde yeni, adica 8,8 miliarde de dolari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.