Santierele din scoli deranjeaza orele de curs

Santierele din scoli deranjeaza orele de curs

0 126

Iarna si inceperea noului an scolar i-a luat prin surprindere pe multi. Cand este mai nepotrivit, oamenii se apuca de reamenajari, constructii si reparatii.
Desi anul scolar a inceput de o luna deja, scoala din Maierus si scoala 17 din Craiter se afla in santier.
Doamna profesoara Violeta Nedelcu, fosta directoare a scolii, ne explica de ce s-a ajuns in aceasta situatie : „Lucrarile au inceput abia in 21 septembrie, desi am stat de paza toata vara la scoala” si ne da si solutii „ne-am imbracat mai gros si am repartizat elevii in clase prin rotatie”.
Zgomotul pe care il fac muncitorii si praful pe care trebuie sa-l inhaleze elevii si profesorii nu mai deranjeaza pe nimeni in comparatie cu frigul general care s-a instalat in clase. Tocmai acum au inceput lucrarile pentru refacerea vechii instalatii de incalzire. Actuala directoare, doamna profesoara Elena Baciu, ne spune : „Firma care lucreaza la instalarea centralei termice ne-a promis ca totul va fi gata pana sambata si de luni elevii vor avea caldura”. Planurile de reabilitare sunt mari : „vom incerca cat de repede se poate sa izolam, sa zugravim si sa construim o sala de sport, ca astfel sa ajungem la standardele europene. Din cauza aspectului scolii, multi elevi au renuntat sa o mai frecventeze si s-au mutat la alte scoli”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.