Sansele de admitere la liceu – calculate ONLINE

Sansele de admitere la liceu – calculate ONLINE

0 154

Acesta saptamana este una decisive pentru absolventii de gimnaziu. Ei vor trebui sa se hotareasca ce liceu ar dori sa urmeze, urmand ca in perioada 18-25 iunie, elevii, impreuna cu parintii si dirigintii, sa completeze optiunile de admitere. Acesta actiune trebuie sa fie efectuata, luand in calcul sansele pe care le au de a intra la liceul pe care l-au ales.
Important este ca scolarii vor trebui sa opteze pentru cat mai multe licee din maximum de 287 de variante pe care le au la dispozitie, pentru a fi siguri ca nu vor ramane „pe din-afara”. Repartizarea computerizata se va face in functie de notele obtinute la tezele cu subiect unic si media generala inregistrata in anii de gimnaziu, fiecare avand o pondere de 50% in punctajul final.
Ministerul Educatiei sare anul acesta in ajutorul elevilor si al parintilor. Accesand www.admitereliceu.ro, scolarii isi pot calcula sansele pe care le au confruntand punctajul propriu cu cel care a permis admiterea anul trecut. Pe site cei interesati mai pot gasi informatii legate de profilul, specializarile si numarul de locuri ale liceelor pentru care opteaza.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.