Sanse mari ca motiunea sa treaca

Sanse mari ca motiunea sa treaca

0 152

PSD a stricat – PSD sa dreaga! In decembrie 2008, in locul unui curs politic normal PSD a fortat o alta alianta, una impotriva naturii: Stanga cu Dreapta, instaland la Putere partea hada a fostului FSN.
Alianta PSD-PC va sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc II, a afirmat, ieri, Mircea Geoana, presedintele PSD.
Mircea Geoana a declarat ca PSD sustine motiunea de cenzura intitulata „11 impotriva Romaniei”, initiata de parlamentarii PNL si UDMR. Liderul social-democrat si-a aratat optimismul ca ziua de marti, 13 octombrie, va fi ” ziua in care ghinionul se va sparge”, ziua in care Guvernul va cadea.
„Nu pot sa spun ca toti cei care au reprezentat PSD-ul in strucutrile locale au fost icoane de biserica, dar modul in care se selecteaza, cu o viteza nemaipomenita, si epurarea masiva din structurile adimintratiei romanesti cu cei care sunt de fapt carausii de valiza cu bani pentru campania domnului Basescu si cei care se pregatesc evident de fraudarea alegerilor nu mai au ce cauta la conducerea Romaniei. Decizia partidului nostru si a Aliantei PSD+PC este de a sustine motiunea de cenzura introdusa in Parlament”, a declarat Mircea Geoana.
„Saptamana viitoare, marþi, 13 octombrie, va fi, speram cu totii, si e o veste buna pentru romani, ziua in care ghinionul se va sparge. Si regimul Basescu-Boc va primi o lectie necesara din partea Parlamentului si limitarea responsabilitatilor si practicilor abuzive ale acestui regim”, a adaugat Mircea Geoana.
„Asumarea raspunderii Guvernului Boc pe legea salarizarii unitare, ruperea Coalitiei si aruncarea Romaniei in criza politica severa si ceea ce se intampla in acest moment cu Guvernul nelegitim, neconstitutional, nefunctional si periculos pentru Romania, Guvernul Boc II, antreneaza Romania in pragul razboiului social si antreneaza costuri imense pentru locurile de munca, pentru puterea de cumparare a oamneilor din Romania”, a declarat Mircea Geoana intr-o conferinta de presa care s-a tinut la sediul PSD din Kiseleff
Geoana a acuzat actualul Guvern ca „incearca transferarea acestei tensiuni de la salariatii din sectorul bugetar catre pensionarii Romaniei”.
„Fiecare zi care trece din aceasta agonie a regimului Basescu-Boc reprezinta un cost de nesuportat pentru Romania si pentru romani”, a mai spus Mircea Geoana, care a avertizat ca aceasta criza politica duce la obtinerea din ce in ce mai dificila de fonduri si investitii interne si internationale si, implicit, la scumpirea vietii de zi cu zi a romanilor, somaj si pierderea increderii investitorilor straini.
„Fiecare zi de criza politica reprezinta un mod tot mai dificil de atras finantare interna si internationala. Aceste lucruri se transfera in scumpirea vietii de zi cu zi, in pierderea de locuri de munca si in pierederea increderii investitorilor interni si internationali in capacitatea Romaniei de relansare economica”, a spus presedintele PSD.
Geoana l-a atacat din nou pe presedintele Basescu, acuzandu-l ca a abandonat lupta impotriva crize, catalogand declaratia presedintelui drept „un gest iresponsabil de derobare a responsabilitatii regimului Basescu-Boc fata de situatia de criza sociala si economica pe care o traversam”.
„Domnul Basescu a renuntat in mod oficial la lupta impotriva crizei, declarand public ca guvernul pe care il dirijeaza nu se lupta cu criza si nu trebuie sa se lupte cu criza. Aceasta declaratie a fost primita cu consternare de mediul economic romanesc si international”, a afirmat Mircea Geoana.

Personal, caderea guvernului Boc II m-ar bucura, dar sunt curios ce vor pune castigatorii in loc, in sensul unor tehnocrati, caci tot matelotul este inca cel care numeste premierul, si este greu de crezut ca matelotul se va lasa prea usor invins pe ultima suta. Sa speram insa ca ziua de 13 va fi cu noroc pentru Romania, tara care a ajuns printre ultimele in lume in multe privinte, iar romanii s-au saturatde minciuni, induceri in eroare si promisiuni venite pe calea vorbelor goale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.