Sange si celuloid la Castelul Bran

Sange si celuloid la Castelul Bran

0 187
O echipa a National Geographic Channel a filmat la Castelul Bran pentru serialul “Povesti sangeroase ale Europei”. Filmarile surprind tenebrele Castelului si personalitatea lui Vlad Tepes, domnitorul pe care Occidentul il percepe ca Dracula. Si padurea cu celebrele tepe de la Targoviste va aparea in serialele National Geografic Channel.
Dupa succesul serialului “Bloody Tales of the Tower/ Turnul Londrei”, reteaua internationala de televiziune National Geographic Channel a decis sa continue productia cu noi episoade. Noua intriga se inspira din povestile si personajele sangeroase din istoria Europei – “Bloody Tales of Europe”. O echipa de productie a True North Productions va realiza noile episoade. Prima destinatie nu putea fi decat Castelul Bran pentru ca filmarile din Romania se vor concentra pe viata si personalitatea lui Vlad Tepes.
Istoricul Suzanne Lipstim, unul dintre membrii echipei de filmare, considera ca prezenta la Bran este o mare oportunitate de a privi in profunzime in istoria Europei, de a afla adevarul despre povestile ei sangeroase. Suzanne a dezvaluit presei ca povestea lui Vlad Tepes farmeca de multa vreme Occidentul, in imaginarul caruia Castelul Bran a fost mereu asociat cu figura domnitorului roman.
In proiect sunt implicati si doi documentaristi romani – istoricul Matei Cazacu doctor in istorie la Sorbona si Adrian Popescu profesor de numismatica la Universitatea Cambridge si Institutul de Arheologie din Londra. Cu sprijinul acestora, echipa de filmare spera sa ajunga la adevarul istoric, dupa ce vor fi inlaturat mitul care inconjoara ca un nimb figura lui Vlad Dracul.
Echipa National Geographic Channel va include in serial si padurea de tepe de la Cetatea Targoviste, despre care manuscrisele sasesti din epoca au lasat marturii infioratoare.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.