Sandero se va fabrica si in Africa

Sandero se va fabrica si in Africa

0 52

Renault a anuntat ca, de anul viitor va incepe, in Africa de Sud, productia modelului Sandero, adaptat pentru piata locala, respectiv cu volan pe partea dreapta. Aceasta productie va fi efectuata in aceeasi unitate de productie in care este realizat si vehiculul comercial Nissan NP200, investitia totala in fabrica fiind de 80 de milioane de euro.
„Sandero va fi un automobil accesibil, destinat maselor si va reprezenta inceperea productiei Renault pentru prima data in Africa de Sud (la uzina Rosslyn, Pretoria )”, a declarat directorul Renault Africa de Sud, Xavier Gobille.
In acest fel vor fi create 300 de locuri de munca. Investi?ia totala, care se ridica la 80 de milioane de euro, vizeaza adaptarea modelelor Renault Sandero si Nissan NP200 la piata locala, adica pozitionarea volanului in partea dreapta a habitaclului. De asemenea, investitia mai presupune si pregatirea fabricii si dezvoltarea unui lant de furnizori de componente.
Productia actuala a uzinei este de 40.000 de unitati pe an si va creste la 68.000 de unitati in 2009, ca urmare a investitiei. La inceputul initierii productiei, 25% din necesarul componentelor si materiilor prime necesare folosite la fabricarea automobilelor provine din Africa de Sud, urmand ca ponderea sa creasca. Toate vehiculele produse in Africa de Sud sunt destinate pietei locale, cel putin deocamdata.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.