Sanctiuni pentru protestatarii de la Tractorul

Sanctiuni pentru protestatarii de la Tractorul

0 179

Liderii sindicali care au hotarat desfasurarea mitingului la care au participat, joi, muncitorii de la uzinele brasovene Tractorul si Rulmentul vor fi sanctionati pentru nerespectarea legislatiei in vigoare cu privire la autorizarea manifestatiilor de protest. Maiorul Gheorghe Nitulescu, din cadrul Gruparii de Jandarmi Brasov, a precizat ca liderii sindicali risca amenzi cuprinse intre o mie si zece mii de lei pentru ca protestul nu a fost autorizat.


Pe timpul desfasurarii protestului, Gruparea de Jandarmi Mobila ”Burebista” Brasov a asigurat ordinea publica cu 117 jandarmi, neinregistrandu-se violente sau distrugeri.


Aproximativ o mie de angajati de la uzina Tractorul Brasov au iesit in strada, joi, in jurul orei 10,00, blocand circulatia intr-o intersectie din apropierea garii, protestul lor spontan fiind generat de faptul ca nu au primit integral avansul din salariu. Liderul de sindicat de la Tractorul Brasov, Gheorghe Apostu, a declarat ca muncitorii sunt nemultumiti si de faptul ca nu li se ofera conditii de lucru, din 15 ianuarie ei muncind in frig si fara apa calda, pentru ca energia electrica a fost furnizata la cote limitate. Dupa aproximativ o ora, muncitorilor protestatari de la Tractorul li s-au alaturat aproximativ o mie de angajati ai Rulmentul.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.