Ca şi când problemele fotbalului românesc şi ale naţionalei nu ar fi suficiente, UEFA a pus astăzi sare pe rană şi obligă echipa naţională a României să joace fără spectator în tribune, meciul cu Finalnda, din preliminariile Campionatului European 2016.

,,Forul continental a anunţat astăzi sancţiunile pe care Federaţia Română de Fotbal trebuie să le suporte ca urmare a evenimentelor de la partidele Ungaria – România, scor 0-0 şi România – Grecia, scor 0-0, contând pentru preliminariile EURO 2016. Comisia de Disciplină, Etică şi Control a UEFA a comunicat joi, 17 septembrie, sancţiunile primite de Federaţia Română de Fotbal, ca urmare a evenimentelor notate în raportul de observare ale celor două meciuri disputate pe 4, respectiv 7 septembrie, la Budapesta, respectiv Bucureşti. În ceea ce priveşte meciul cu Ungaria, Federaţia Română de Fotbal a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de euro ca urmare a încălcării prevederilor articolului 16 (2), literele c (pirotehnie), e (banner ilegal), respectiv g şi h (tulburări provocate de spectatori – lipsă de respect faţă de imnul naţional şi lupte între suporteri) din Regulamentul Disciplinar. Meciul cu Grecia a însemnat sancţionarea Federaţiei Române de Fotbal cu obligativitatea de a disputa cu porţile închise următorul meci de pe teren propriu din cadrul preliminariilor EURO 2016. În cazul de faţă, este vorba de partida cu Finlanda, programată pe data de 8 octombrie 2015, la Bucureşti, pe Arena Naţională. Pentru acelaşi meci s-a dispus şi o amendă de 60.000 de euro, cele două sancţiuni fiind dictate pentru încălcarea articolelor 14 (comportament rasist) şi 16 (2), litera c (pirotehnie) din Regulamentul Disciplinar”, se arată în comunicatul FRF.

Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, România ocupă locul 2 în grupă, cu 16 puncte. Lider este Irlanda de Nord, 17 puncte, iar locul 3 este ocupat de Ungaria, cu 13 puncte. Naţionala noastră mai are de jucat împotriva Finlandei şi Insulelor Feroe şi trebuie să câştige ambele partidei pentru a scăpa de emoţii.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.