Sanatatea vazuta de romani printr-un sondaj IMAS

Sanatatea vazuta de romani printr-un sondaj IMAS

0 91
Rezultatele celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, arată că 67% dintre români au fost cel puÈ›in o dată la medic în ultimul an, în cadrul unui spital, o clinică sau la medicul de familie.
Potrivit studiului, dintre persoanele intervievate, 42% ar alege să meargă într-un spital privat. Orientarea către un spital privat este mai frecventă în rândul tinerilor cu vârste între 18 ÅŸi 29 de ani, în rândul rezidenÅ£ilor din oraÅŸele mari ÅŸi din BucureÅŸti, care au studii superioare ÅŸi venituri care pornesc de la 1.000 lei sau mai mari.
 
AbsenÅ£a unităţilor medicale private din anumite regiuni face ca spitalele private să fie mai greu accesibile populaÅ£iei din anumite localităţi. Prin urmare, preferinÅ£a pentru un spital privat versus unul de stat se concretizează în mai mică măsură în comportament în zonele în care nu există spitale private comparativ cu celelalte.
Conform aceluiaÅŸi studiu, înfiinÅ£area unor spitale private cu unităţi de primire urgenÅ£e în România reprezintă dorinÅ£a a peste trei sferturi dintre români. Această iniÅ£iativă se bucură de o mai mare susÅ£inere în rândul tinerilor, a persoanelor cu venituri ridicate, precum ÅŸi a celor care au studii medii ÅŸi superioare.
Studiul mai relevă faptul că, dintre persoanele care au mers într-un spital de stat în decursul ultimului an, 31% au declarat că i-au oferit medicului care i-a tratat o atenÅ£ie, fie că fost vorba despre cadouri sau bani. Acest tip de comportament este mai frecvent în oraÅŸele mici, dar ÅŸi în capitală, cu preponderenţă în cazul persoanelor cu venituri mari ÅŸi cu studii superioare.
 
Referitor la notorietatea operatorilor din sistemul medical privat, studiul IMAS arată faptul că MedLife deÈ›ine în continuare prima poziÈ›ie la nivel de BucureÅŸti, fiind cel mai cunoscut furnizor de servicii medicale, având o notorietate totală de 88%, pe locul următor situându-se Regina Maria cu o notorietate de 76%, iar pe locul trei Sanador cu un procent de 75%.
 
Sondajul a fost realizat în luna martie 2013, la nivel naÈ›ional, pe un eÈ™antion de peste 1.000 de persoane È™i oferă detalii despre atitudinea românilor în ceea ce priveÅŸte frecvenÅ£a vizita la medic, în ultimele 12 luni cât ÅŸi informaÅ£ii despre preferinÅ£a pentru sistemul medical privat sau cel de stat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.