Sanatate, lista cu posturile deblocate pe 20 septembrie

Sanatate,
lista cu posturile deblocate pe 20 septembrie

0 78

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat sambata, la Oradea, ca pe 20 septembrie va fi postata pe site-ul ministerului lista cu posturile deblocate, urmand ca in luna noiembrie spitalele sa organizeze concursuri pentru ocuparea lor. Ministrul Cseke Attila a amintit faptul ca joi ministerul a anuntat deblocarea a peste 3.000 de posturi in sistemul sanitar, care vor fi scoase la concurs, dar pana pe 20 septembrie, cand ministerul si-a propus sa afiseze lista cu posturi, se vor aduna datele din judete, cu solicitarile spitalelor publice.
Va reamintim ca problema deblocari posturilor este veche si mereu amanata. Printre cei care s-au opus deblocarii se afla chiar premierul Emil Boc. A fost oare necesara tragedia de la Maternitatea Giulesti ca Puterea sa se trezeasca?
“Ne vom axa pe posturile care sunt strict deficitare in domeniul medical in anumite domenii de specialitate, cum ar fi radiologie, terapie intensiva, urgente, chiar laborator”, a declarat ministrul, in conferinta de presa.
Cseke Attila a mai precizat ca se va face o analiza la nivel central a solicitarilor, urmand ca aceste concursuri organizate de spitale sa aiba loc in luna noiembrie.
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a inaugurat sambata noua Policlinica de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitata si modernizata printr-o investitie de peste 4,4 milioane de lei, derulata de Primaria Oradea, prin Programul Operational Regional, pentru care Primaria Oradea a alocat suma de 500.000 de lei, iar Ministerul Sanatatii, un milion de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.