Sănătate fără costuri – păstrarea IMUNITĂȚII ORGANISMULUI …

Sănătate fără costuri – păstrarea IMUNITĂȚII ORGANISMULUI …

1 170

Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat.Foarte puțină lume știe că 80% din imunitatea organismului este concentrată la nivel intestinal, iar echilibrul florei intestinale este deosebit de important pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.
Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul. Flora intestinală este influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație. Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.

Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL. Este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi.Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice – probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.
CIMBRUL – este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.
IARBA DE ORZ VERDE – regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții. Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată – 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.
TĂMÂIA – fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. Este COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește numai în MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că se poate CONSUMA INTERN. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii.
CURMALELE – întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.
CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) – stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).
OREGANO – în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă: 200129. Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC Notă: lista completa o am intr-o postare, căutați din lupă):
cireșele Acerola 70000
– fructele de goji 25300
zmeura 4882
merele roșii 4275 – merele Golden 2670
strugurii negri 2830
portocalele 1819- ceaiul verde 1253. Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.
ROZMARINUL – stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.
SCORȚIȘOARA – stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva „bolilor reci”, în special în tratarea plămânilor și a ficatului.
GHIMBIRUL – rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.
ECHINACEEA – accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.
USTUROIUL și CEAPA ROȘIE- stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.
VITAMINA C
NATURALĂ – din acerola, măceșe, cătină, lamâie. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.
ZINC – alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.
MIEREA DE CONIFERE – din brad și pin – crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.
PROPOLISUL – este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.
CAISELE DESHIDRATATE – sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.
RODIA – sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.
APA – o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice. Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.
SOMNUL – somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.
SPORTUL – activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.
POSTUL – două zile consecutive de post negru (se bea doar apă) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile.
Postul intermitent (de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post – se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.
STAREA LĂUNTRICĂ – supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc. SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.
La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.
Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA.

Știați că în corpul omenesc:
 – ritmul cardiac imită muzica pe care o ascultăm./  – inimile femeilor bat mai repede decât ale bărbaţilor.
 – ovarele conţin peste 500.000 de ovule, dar numai aproximativ 400 pot fi fertilizate pentru a da viaţă.
 – transpiraţia este inodoră./  – fără salivă nu putem simţi gustul./  – fiecare persoană are un miros diferit, cu excepţia gemenilor.
 – părul facial creşte mai repede decât în orice altă zonă de pe corp./  – persoanele care au păr excesiv pe corp sunt considerate mai inteligente.
 – organismul uman conţine suficient fier pentru a face un cui de metal de 3 cm.
 – fiecare persoană are o amprentă diferită a limbii.
 – creierul uman produce energie suficientă pentru alimentarea unui bec de dimensiuni mici./  – creierul foloseşte 20% din oxigenul şi sângele din corp.
 persoanele cu ochi albaştri au mai multă rezistenţă la alcool. /  – dacă ochiul uman ar fi un aparat de fotografiat, ar avea o cameră de 576 megapixeli.
 – oasele sunt compuse din 31% apă.
 – în fiecare zi, inima produce suficientă energie cât pentru a conduce un camion pe o distanţă de 32 de kilometri.
 – mai puţin de şapte ore de somn pe zi reduc speranţa de viaţă.
 – cu cât nivelul de inteligenţă este mai mare, cu atât mai mult ar trebui să visezi.
 – este imposibil să te gâdili singur.
 – ne petrecem aproximativ 10% din timp cu ochii închişi sau clipind.
 – inima umană poate bate chiar şi atunci când este scoasă din organism.
 – după fiecare masă copioasă, auzul uman este slăbit.
 – corpul tău este o mașină perfectă care are capacitatea de a se regenera, dezumfla, detoxifia, repara și vindeca. /  – avem mai multe bacterii și viruși decât celule umane și că ambele sunt vitale pentru existența și sănătatea noastră.
 – bolile încep în intestin. aici se află mai mult de 70% din sistemul de apărare.
 – postul este Mega Therapy.  Postul de 16/18/24 ore vă ajută corpul să se concentreze asupra celulelor imune, reciclându-le și scăpând de cele deteriorate.
 – frica îți slăbește sistemul imunitar și este principalul promotor al bolilor alături de stresul cronic. /  – îmbrățișările îți întăresc sistemul imunitar și îți stimulează apărarea până la punctul în care te poate proteja de viruși și infecții.
 – respirația de oxigen vă stimulează și sistemul imunitar, reducând posibilitatea de a suferi de tulburări alergice, afecțiuni respiratorii și astm, promovează oxigenarea celulară prin eliminarea toxinelor din corp și din celulele moarte.
 – soarele este Sănătate! crește numărul de celule albe din sânge, care alcătuiesc prima echipă de apărare a corpului și sunt responsabile pentru protejarea noastră în primul rând împotriva infecției. /
 – mersul desculț în natură (împământare) determină sistemul imunitar să-ți detoxifice corpul prin încărcarea electronilor de pe pământ, care generează anticorpi pentru a combate răcelile și alergiile, pe lângă reducerea riscului ca organismul să dezvolte inflamații prelungite./  
– exercițiile fizice eliberează tensiunea fizică și emoțională și generează endorfine.
 – practica zilnică de meditație (rugăciune): calmează și clarifică mintea, oferă relaxare profundă și bunăstare generală.

Sursa: inspira-te.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.