Sanatate doar cu bani europeni la Brasov

Sanatate doar cu bani europeni la Brasov

0 87
Spitalele brasovene au nevoie de peste 3 milioane de euro pentru a-si achizitiona aparatura necesara. Cum Ministerul Sanatatii nu da bani Brasovuluiu in acest an, conducerea Consiliului Judetean vrea sa atraga sumele din fonduri europene. Plenul judetului a aprobat propunerea ca, timp de 2 ani, sa puna deoparte banii pentru cofinantarea proiectelor europene de dotare a spitalelor. Pentru ca din bugetul de stat nu exista nici o sansa ca sistemul sanitar brasovean sa fie imbunatatit Consiliul Judetean s-a gandit la fonduri europene. Costurile aparaturii de care spitalele brasovene au nevoie urgenta se ridica la peste trei milioane de euro. Plenul Vicepresedintele Mihai Pascu a propus ca timp de doi ani sa se puna deoparte cei 20% necesari pentru cofinantarea acestui proiect de achizitie de aparatura medicala.
Numai Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ar avea nevoie de aparatura medicala in valoare de 6.163.000 de lei. Cel mai scump aparat e cel „de facoemulsificare”, pentru operatiile de cataracta, estimat la 430.000 de lei, urmat de o „platforma chirurgicala de inalta performanta”, evaluat la 400.000 de lei.
La Spitalul de Psihiatrie si Neurologie necesarul este de 4.798.000 de lei. Peste jumatate din aceasta suma ar urma sa fie cheltuita pe un Computer tomograf, evaluat la 2,5 milioane de lei.
Aparatele considerate absolut necesare de catre conducerea Spitalului Clinic de Copii Brasov totalizeaza 1.841.000 de lei. Maternitatea ar avea nevoie de aparatura de 475.000 de lei iar cel mai scump este un „ecograf 3D cu doua sonde Doppler”,care costa 200.000 de lei. Cel mai scump aparat de care are nevoie Spitalul de Pneumoftiziologie este un „body pletismograf”, evaluat la 200.000 de lei. Si Centrul de Recuperare Hipoacuzi ar avea nevoie de un aparat care este evaluat la 10.000 de lei.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.