Samuel Huntington a decedat

Samuel Huntington a decedat

0 72

Politologul Samuel Huntington, autorul eseului Ciocnirea civilizatiilor, a murit la 24 decembrie, la varsta de 81 de ani, la Martha’s Vineyard, in statul american Massachusetts, a anuntat sambata universitatea Harvard pe site-ul sau de Internet.
Fost profesor la prestigioasa universitate Harvard, Samuel Huntington nu a incetat sa sustina cursuri decat in 2007, dupa 58 de ani, a precizat universitatea in mesajul postat pe site-ul sau de Internet.
El este autor, coautor sau editor la 17 lucrari si 90 de articole stiintifice despre politica americana, democratizare, politica militara, strategie sau politica dezvoltarii, precizeaza universitatea.
Samuel Phillips Huntington s-a nascut la 18 aprilie 1927 la New York. Licentiat al prestigioasei universitati Yale la varsta de 18 ani, el a inceput sa predea la Harvard la varsta de 23 de ani.
Huntington este cunoscut in strainatate mai ales prin viziunea sa privind ciocnirea civilizatiilor, care a facut obiectul unei lucrari publicate in 1996 si traduse in 39 de limbi.
El a dezvoltat, in aceasta lucrare, ideea ca, in lumea de dupa Razboiul Rece, conflictele cele mai violente nu se vor mai desfasura intre statele-natiune, ci vor antrena diferente culturale si religioase intre marile civilizatii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.