SAMBATA PRIMULUI PAS

SAMBATA PRIMULUI PAS

0 121

De ziua mucenicilor Achepsima, Iosif si Altela, adica sambata, 3 noiembrie, ignorand cele trei ceasuri rele, autoritati si populatie se pun pe prima curatenie europeana. Oamenii isi vor scoate toate vechiturile electrice si electronice in fata domiciliului, iar in jurul pranzului vor sosi cei ce urmeaza sa le transporte la centrele de colectare si apoi reciclare.


Pentru multi s-ar putea sa para ciudata aceasta actiune, dar eu imi aduc aminte de vremea anterevolutionara cand intreprinderile erau obligate sa adune metalele pretioase din echipamentul electric si sa-l predea. Chiar eu a trebuit sa duc intr-un rand niste argint la Baia Mare, dar, in asteptarea trenului – inca nu se vorbea oficial de aeroport la Brasov – am ras rachiu dupa rachiu si m-am pomenit la Bucuresti, via Alba Iulia, in ambele aceste localitati suferind accidente sentimentale.


Teoretic totul ar trebui sa mearga snur. Tu iti pui gioarsele afara, politia le pazeste pana vin sa le ridice, iar Romania isi indeplineste angajamentul luat fata de UE de a colecta anual cu miile de kile asemenea rablagituri.


Sunt insa curios sa vad ce va fi practic. Pentru ca se stie: multi romani au casa plina cu de toate in idea? “lasa-le, ca nu se stie cand imi vor trebui”. Pentru ca romanul de rand traieste intr-o impotenta financiara majora, si, fiind priceput din nastere, combina din doua-trei obiecte vechi unul nou. Si nu mai da bani la magazine pentru ceva nou. Caci viagra guvernamentala in aceasta privinta are efect aproape zero.


Repet, actiunea este bine gandita si nu este o noutate. Si ar trebui sa fie extinsa cat mai repede si la alte materiale (despre acestea voi scrie cu alta ocazie ) Insa, ca orice prim pas, sunt sigur ca va functiona schiopatand.


In orice caz, va indemn: aruncati, fratilor, vechiturile ! Si eu vreau sa arunc un televizor cu rezonanta sentimentala. Imi va fi greu, dar nu imposibil.


?


Dan Bota? ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.