SAMBATA este a sasea zi din saptamana. Ce semnificatie are?

SAMBATA este a sasea zi din saptamana. Ce semnificatie are?

0 122

?


Sambata.?Sambata, ultima zi a saptaminii, dedicata planetei Saturn.


Este considerata de romani nefasta pentru cei vii, fara noroc, cu trei ceasuri rele, ca si ziua de marti. Sambata este insa favorabila pentru spiritele mortilor, care primeau ofrande si era invocata in timpul vrajilor si practicilor magice. Semnificatia, in general nefavorabila pentru oameni, este generata de locul zilei in cadrul saptaminii. Sambata este dedicata mortilor, motiv pentru care se numeste, in preajma marilor sarbatori calendaristice, Mosi sau Sambata Mortilor.


In aceasta zi nu se mergea la petit sau nu se faceau logodne, nu se pleca la drumuri lungi, nu se incepeau activitati importante.


Adesea ziua este asemuita cu un rau, apa Sambetei, care ar inconjura iadul sau ar lega lumea de aici de lumea de dincolo.??


Vitele nascute in aceasta zi se numeau Sambotin sau Sambotina. Spre deosbire de surorile ei dedicate viilor si numite sfinte (Sfinta Duminica, Sfinta Miercuri, Sfinta Joi, Sfinta Vineri).


Timpul saptaminal de sapte zile care se scurge intre doua faze consecutive ale astrului lunar se naste duminica, este tinar luni, marti si miercuri, se implineste joi, mijlocul sau miezul saptaminii, dupa care imbatrineste vineri si moare simbata.


Celor nascuti in ziua de 24 februarie, care in acest an cade sambata, se mai numeste si Ziua Sacrificiului. Sacrificiul constituie o tema centrala. Isi sacrifica propriile preocupari fata de o cauza cum ar fi: griji parintesti, indeplinirea unor dorinte ale partenerului sau? familiei.


Prin ce se caracterizeaza nativii acetei zile? Suavi, tandri si incantatori, manifesta devotament pentru familie, prieteni si relatiile care il apropie si?ii unesc pe oameni. Simtul datoriei, care il leaga de cei dragi, este at?t de puternic, incat, de multe ori, isi sacrifica interesul si sanatatea. Desavarsiti, senini si echilibrati, ?i nemultumeste foarte mult dezinteresul si dezaprobarea manifestate fata de actiunile lor, devin atunci certareti si brutali.


Sfat:Nu raspundeti atat de prompt sugestiilor sau dorintelor altora. Invatati sa luati apararea adevaratului dumneavostra sine. Sporiti-va aptitudinile si vointa.


Moto: Multe tragedii se petrec in numele iubirii.


Celor nascuti in acesta zi le doresc La Multi Ani! Sanatate si noroc!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.