Sambata – Congres UDMR

Sambata – Congres UDMR

0 127

Asociatia, fundatia, ONG-ul sau partidul nepartid UDMR a convocat un nou congres prin care se doreste pe langa rezolvarea unor probleme curente si o adaptare a statutultu la noile mutatii zin zona maghiara.
Printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a Congresului se numara raportul presedintelui Uniunii, Marko Bela, prezentarea principalilor candidati ai UDMR pentru alegerile pentru Parlamentul European si modificarea statutului si programului UDMR.
La Congresul Uniunii sunt asteptati 504 delegati.
Congresul va incepe, sambata, la ora 10.00 si se va incheia in aceeasi zi, la ora 16.00.

Multi invitati – multe oficialitati maghiare
Liderii principalelor partide din Ungaria si ai formatiunilor politice maghiare din Slovacia, Ucraina si Serbia sunt asteptati, sambata, sa participe la cel de-al IX-lea Congres al UDMR, care va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.
Coordonatorul Congresului, vicepresedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, joi, ca la manifestare au confirmat participarea Lendvai Ildiko, presedintele Partidului Socialist Ungar, de guvernamant, David Ibolya, presedintele Forumului Democrat Maghiar, de opozitie, Zsolt Nemeth, vicepresedinte FIDESZ si Kovacs Kalman, vicepresedintele Partidului Liberal Ungar.
De asemenea, Guvernul de la Budapesta va fi reprezentat de secretarul de stat in Oficiul pentru Maghiarii din Afara Granitelor, Gimesi Ferenc.
La Congresul UDMR vor veni si un vicepresedinte al Partidului Coalitiei Maghiare din Slovacia si unul al Uniunii Maghiarilor din Voivodina (Serbia), precum si presedintele Uniunii Culturale a Maghiarilor din Ucraina, Gajdos Istvan.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.