Salvat de la inec

Salvat de la inec

0 188

Acest lucru s-a petrecut acum cateva zile intr-unul din lacurile de la Dumbravita.
Un tanar, aflat cu un grup pe malul lacului, s-a bagat in apa sa se scalde, deoarece soarele ardea cu putere, iar tanarul a vrut sa se mai racoreasca un pic. insa dupa cateva minute s-a facut nevazut. Cei din grup, vazand ca tanarul nu mai apare la suprafata apei, au inceput sa strige si sa ceara ajutor.
„Din intamplare, un subofiter din cadrul Detasamentului 1 Pompieri Brasov, Stefan Ulaianos, aflat in timpul liber, a intervenit in cautarea tanarului. Dupa a patra sucufundare, l-a gasit si l-a dus la mal, dupa care s-a chemat, prin Serviciul 112, o ambulanta. Medicii au efectuat manevrele de resuscitare, iar victima a raspuns, fiind apoi transportata la spital”, a declarat colonelul Stelian Rechitean, inspector sef al ISU Brasov..
Inca o data un sfat adresat de medici celor ce fac plaja in preajma unor ape: nu va bagati, incinsi de soare, brusc in apa. Diferenta de temperatura duce la soc hipotermic, cu efecte nefaste asupra inimii si sistemului respirator. Cand se intra in apa, acest lucru trebuie facut treptat, ca organismul sa se obisnuiasca cu noua temperatura.
Vara este la jumatate si precis vor mai fi destule zile fierbinti. Urmati sfatul acesta al medicilor cand iesiti in natura.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.