Salvamontistii zarnesteni din nou in actiune

Salvamontistii zarnesteni din nou in actiune

0 172

Datorita inconstientei unor turisti si a supraevaluarii capacitatii lor de catre ei insisi, salvamontistii din Zarnesti au fost din nou nevoiti sa intervina, in conditii grele, ca sa caute niste turisti.
Acestia s-au aventurat pe cel mai dificil traseu montan din tara, aflat in masivul Piatra Craiului. Este vorba de doi adulti, sot si sotie, insoþit de doua fetite de cinci, respectiv sapte ani.
Noaptea i-a surprins pe turisti pe acest traseu deosebit de dificil. Dupa ce una dintre fetite a cazut si s-a lovit la cap si spate, parintii au dat – acest lucru este de inteles, omeneste – in disperare si au alertat Salvamontul.
Salvamontistii insa nu au putut interveni in timpul noptii, asa ca cei patru au petrecut noaptea blocati intre stancile de pe traseu, tinand insa legatura cu salvamontistii si ghidandu-se dupa sfaturile lor.
Salvamontistii au pornit in misiunea de salvare ieri dimineata, pe la orele sase, si au coborat inapoi din munti abia dupa vreo 12 ore, impreuna cu cei patru turisti, pe care i-au depus in siguranta la cabana Plaiul Foii.
Desi cei patru erau echipati corespunzator, parintii si-au expus copiii la un risc foarte mare, tinand cont de varsta acestora si de dificultatea traseului ales. Chiar daca parintii vor sa-si invete copiii cu frumusetea muntelui si iubirea de natura, ei sunt obligati, macar din instinct, sa aleaga trasee dupa puterea acestor copii si nu sa se avante pe cai periculoase, caci muntele, asa cum am mai spus-o in repetate randuri, nu iarta, de data aceasta si in conditiile date cei patru avand mare noroc ca au scapat numai cu spaima.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.