Salvamontiștii avertizează : ,,Stratul de zapadă proaspăt depus reprezintă o tentație pentru...

Salvamontiștii avertizează : ,,Stratul de zapadă proaspăt depus reprezintă o tentație pentru schiori, de a părăsi pârtiile amenajate”

0 39

Marți, 26 ianuarie, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 5 cazuri, însumând 8 persoane care s-au accidentat sau rătăcit, în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau saniuș din Poiana Brașov și Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și apoi le-au coborât la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost preluată de un echipaj SMURD, care a transportat-o la unitatea spitalicească pentru investigații suplimentare. Totodată, s-a primit și un apel în legatură cu un grup format din 4 turiști, plecati să schieze în afara pârtiei amenajate, care s-a rătăcit. Conform indicațiilor primite, aceștia au ajuns, într-un final, în siguranță în Timișul de Jos.

,,Recomandăm schiorilor să rămână doar pe pârtiile amenajate și să nu mai iasă de pe acestea, deoarece, făcând acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă proaspăt depus poate ascunde multe obstacole, iar posibilitatea de a se rătăci este foarte mare”, au spus salvamontiștii.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 167 de cazuri, reprezentând 171 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau a fost nevoie să fie evacuate.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.