Salvamarii sunt in greva pentru ca nu si-au primit salariile

Salvamarii sunt in greva pentru ca nu si-au primit salariile

0 54

Suntem la jumatatea lunii iulie, deci in plin sezon estival. Plajele au devenit de-a dreptul neincapatoare pentru valurile de turisti care vor sa-si incarce bateriile in cateva zile petrecute pe malul marii.
Tocmai acum, cand era aglomeratia mai mare, statiunile de pe litoral se confrunta cu o problema fara precedent. Salvamarii au intrat de marti, 15 iulie, in greva japoneza pentru ca nu si-au primit salariile.
Astfel, peste 300 de salvamari care actioneaza in statiunile romanesti de pe litoral, cu exceptia celor din Constanta si Mamaia, au hotarat sa-si inceteze activitatea pentru ca nu au fost alocati bani spre a fi remunerati pentru activitatea prestata.
Seful salvamarilor din sudul litoralului, George Lipoveanu, a declarat ca in conditiile in care nu vor sosi de la Guvern sau de la primarii sumele necesare acestui serviciu, isi vor retrage oamenii de pe plaje.
Chiar si in conditiile date, in sudul litoralului actioneaza aproximativ 85 de salvamari, numar total insuficient daca luam in considerare miile de turisti care au impanzit plajele in ultima perioada si suprafata de 36 de kilometri pe care acestia trebuie sa o acopere.
„Am ajuns la jumatatea sezonului si guvernul nu ne-a alocat un leu. Nu avem niciun ban pentru salarii“, sustine seful salvamarilor, George Lipoveanu.
Daca cererile lor nu vor fi rezolvate, salvamarii vor intra, de duminica, in greva generala.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.