Salon National de Optica si Optometrie la Brasov

Salon National de Optica si Optometrie la Brasov

0 491

Tehnologia dauneaza grav sanatatii! In ciuda miturilor din IT, specialistii in optica spun ca orice ecran cu cristale lichide ne afecteaza in timp vederea. Aceste ecrane le intalnim nu numai la televizoare, ci si la tablete, smartphone-uri sau computere

Tehnologia dauneaza grav sanatatii! In ciuda miturilor din IT, specialistii in optica spun ca orice ecran cu cristale lichide ne afecteaza in timp vederea. Aceste ecrane le intalnim nu numai la televizoare, ci si la tablete, smartphone-uri sau computere. Ne putem proteja doar daca folosim ochelari care ne feresc de ultraviolete.

Specialistii prezenti la Salonul National de Optica si Optometrie de la Brasov avertizeaza asupra pericolelor la care ne supunem ochii. Tehnologia cu cristale lichide ne ofera imagini mult mai clare decat in cazul ecranelor clasice. Din pacate, si pericolul la care ne expunem este mult mai ridicat. Aceste ecrane au radiatii de ultraviolete de cel putin 15 ori mai puternice decat in cazul monitoarelor vechi. In timp, utilizarea frecventa a acestor ecrane dauneaza grav ochiului.

Theodor-Stefan Pana, inginer optometrist, spune ca „utravioletele, pentru ochi, reprezinta un element favorizant al cataractei, este o boala care apare la tinerete, care se poate trata prin interventie chirurgicala.ochelari it

Singura solutie sa ne pastram vederea buna este utilizarea de lentile speciale, care sa respinga radiatiile ultraviolete. Acestea pot ataca ochiul chiar si din spatele purtatorilor de ochelari, prin reflexie. Pentru ca ochii sa nu sufere, este nevoie ca oricine are nevoie de o pereche de ochelari sa mearga intai la un specialist.

O pereche de lentile care protejeaza impotriva ultravioletelor costa incepand cu 250 de lei. In zilele noastre, lumina albastra vine nu numai de la ecrane TV, de tableta, telefon sau computer, ci chiar si de la iluminatul stradal sau cel din locuri publice cum ar fi restaurante, baruri, cluburi, magazine. In aceste conditii, fiecare dintre noi ia contact cu lumina albastra, insa depinde si de timpul in care suntem expusi la aceasta.

 

Vifor Rotar

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.