Salon Auto cu fotbal si femei

Salon Auto cu fotbal si femei

0 188

Cunoscatorii intr-ale masinilor, dar nu numai ei, s-au imbulzit in acest week-end la Salonul International Auto – SIAB de la Bucuresti, unde expun producatorii masinilor cu cea mai mare cautare pe piata romaneasca. Dar la SIAB pot fi vazute in acest sfarsit de saptamana si autoturisme care abia acum doresc sa patrunda pe strazile si in garajele? Romaniei. Pe scurt, SIAB este o vitrina uriasa, frumos decorata si sclipind de alamuri, in care fiecare conducator auto poate sa-si satisfaca, daca nu cumparand, macar privind, fantezii auto care nu tin cont de grosimea portofelului si doar de gradul de excitatie a imaginatiei.


Probabil la acelasi lucru s-au gandit si organizatorii cand au avut ideea acestei expozitii auto. La fantezii si imaginatie, adica. Dintr-o prejudecata gresita, de care este vinovata o anume gena masculina, masinile in general si bolizii in particular sunt asociati in perceptia barbatilor cu trupurile cabrate ale manechinelor. Desi majoritatea zdrobitoare a soferilor ar putea jura cu mana pe volan? ca femeile in general sunt o pacoste in trafic iar blondele in particular sunt de-a dreptul un pericol.


Dar nu era ca invazia de cumparatori sau doar de cascatori de gura de la SIAB sa se impiedice de detalii de organizare, pentru a-si clati ochii cu formele unduioase ale masinilor in general si cu sinuozitatile apetisante ale fetelor in particular. Reporterii ziarelor centrale ajunsi la SIAB au surprins adevarate sedinte foto in jurul cate unei masini. Pentru a carei marca nimeni n-avea ochi – privirile curiosilor cu veleitati de sofer s-au pierdut in decolteurile manechinelor de ambianta si s-au impletit nu cu linia fina a accesoriilor auto sclipitoare ci cu firul subtire al chiloteilor tanga care separa discret anatomii fesiere asa cum linia de demarcatie continua imparte pe sosea sensurile de mers.


Pe scurt, SIAB 2007 a fost o exhibare de sani, fese, pulpe si glezne, un paravan de epiderma in spatele caruia s-au ghicit vag si cateva forme de masini.


Diferenta dintre romani si nemti la capitolul auto nici nu merita macar discutata; la capitolul „salon auto” s-a vadit flagrant la SIAB. Care se organizeaza la Bucuresti cam in acelasi timp cu Salonul Auto de la Frankfurt. Unde organizatorii si-au incaltat manechinele in bascheti si papuci comozi si le-au acoperit 80% din corp cu textile. Tocmai pentru a nu distrage in mod mitocan atentia eventualilor cumparatori de la performantele masinilor pe care le expun.


S-ar putea ca aici sa stea mica diferenta dintre mioritici si nemti la capitolul auto. Cand vine vorba de masini, romanii par sa aiba doar femei in cap. Iar cand merg la femei, vorbesc excesiv despre masini. Uneori despre fotbal.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.