Salcamii infloriti de la Miercurea-Ciuc prevestesc o toamna lunga si frumoasa

Salcamii infloriti de la Miercurea-Ciuc prevestesc o toamna lunga si frumoasa

0 80

Desi este botezat “Mica Siberie” din cauza temperaturilor scazute, Miercurea Ciuc se confrunta cu un fenomen inedit: in mai multe gradini din municipiu, salcamii au inflorit pentru a doua oara in acest an, spre uimirea locuitorilor.
Oamenii spun ca nu au mai vazut de mult un asemenea fenomen, insa batranii spun ca acesta este un semn ca va fi o toamna lunga si frumoasa.
Acest fenomen reprezinta o dereglare a perioadei vegetative si se datoreaza aceluiasi fenomen general al incalzirii globale.
Directorul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Harghita, Torok Jeno, sustine ca din cauza temperaturilor crescute si la el in curte a inflorit salcamul si crede ca este vorba de un semn ca va fi o toamna lunga si benefica pentru porumb si sfecla de zahar.
Potrivit meteorologilor, in aceasta vara in Miercurea Ciuc s-au inregistrat diferente foarte mari de temperatura de la zi la noapte. Astfel, daca in timpul zilei s-au inregistrat si 32 grade Celsius, dimineata mercurul termometrelor indica 4 sau 5 grade.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.