Salariile profesorilor – mai mari cu 90 la suta in 5 ani

Salariile profesorilor – mai mari cu 90 la suta in 5 ani

0 176

Cresc salariile profesorilor!!! Cel putin asa spune premierului Emil Boc, care a declarat ca, in perioada 2010-2015, salariile din invatamantul pre-universitar vor creste cu 90%, media pe ansamblul sectorului public fiind de 57%. Seful Executivului a declarat ca Guvernul a inglobat in proiectul de lege al salarizarii unice propunerea sindicatelor de reducere a scarii de ierarhizare de la 1/15 la 1/12. Potrivit lui Boc, in perioada 2010-2015, vor creste accelerat salariile mici, iar sporurile salariale vor reprezenta, maximum 30% din salariul de baza.
„In sanatate va fi o crestere de 78%, in invatamantul pre-universitar – de 90%, pentru functionarii publici – 68%, pe o medie de 57%. De asemenea, am facut tot ce ne-a stat in putinta si pentru puterea judiciara, de a fi in primul rand tratata ca putere egala in stat alaturi de puterea executiva si de puterea legislativa, prin pozitionarea ei acolo unde ii este locul si prin a putea acorda limita sporurilor in ceea ce prevederile bugetare ne permit”, a declarat prim-ministrul.
Cu asemenea cresteri salariale, abia asteptam sa vedem situatia economica a tarii in urmatorii 5 ani. Viitorul suna promitator!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.