Salariile nu mai cresc !

Salariile nu mai cresc !

0 76

?????????????Nu va alarmati! Ne este vorba despre o stire generala. Anuntul se refera la salariile din sectorul bancar, contabilitate si inginerie. Dupa ce anul trecut salariile au crescut cu pana la 30%, „umflate” de criza de personal, iar companiile au apelat la personal din strainatate, in 2008, cresterile salariale vor fi mai lente, limitandu-se la 10%.


????????????? Criza de personal a avut consecinte serioase?in 2007, cand salariile au crescut nejustificat, iar recrutarile s-au facut nu numai dupa criteriul performantei, ci tinandu-se cont de nevoia considerabila de oameni. Criza de specialisti din sectorul bancar, din domeniul contabilitatii si ingineriei i-a avantajat, insa, pe angajatii cu experienta.
??????????? Companiile de prestigiu au avut, in 2007, o dilema: fie sa angajeze oameni „scumpi”, cu un nivel ridicat de experienta, fie sa opteze pentru persoane cu putina experienta, pe care le-au introdus in cursuri de formare.


??????????? Cand vine vorba de tinerii absolventi, stabilizarea raportului cerere/oferta pe piata muncii din Romania va avea loc cand invatamantul romanesc va fi capabil sa scoata masiv profesionisti pe piata muncii si cand firmele vor dori sa se implice mai mult in realizarea stagiilor de catre studenti, sunt de parere specialisti din domeniu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.