Salariile din Brasov sunt -second best- din Romania

Salariile din Brasov sunt -second best- din Romania

0 112

Brasovul se afla intr-o continua dezvoltare economica, fapt ce nu poate decat sa ne bucure pe noi, locuitorii sai, si sa ne dea sperante de mai bine intr-un viitor cat mai apropiat.
Salariul mediu brut din Bucuresti este cu 65% mai mare decat media salariala nationala, iar orasul nostru se situeaza pe locul urmator, cu 34%, urmat de Iasi – 24%, Timisoara – 5%, si Cluj-Napoca- 4%. Acest rezultat a fost obtinut in urma studiului PayWell, realizat de compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania.
Orasul Iasi se situeaza atat de sus in topul PwC pentru ca aici se afla foarte multe dintre companiile din sectorul bancar, farma si servicii externalizate, domenii care conduc si in topul general al salariilor.
“In alte tari, se acorda un fel de «prima de oras», adica o suma pe care angajatii o primesc in functie de costul vietii din orasul in care lucreaza. Aceasta politica incepe sa fie aplicata si in Romania, angajatii din orasele scumpe beneficiind de venituri mai mari”, spune Stoian.
Salariul mediu brut oferit de catre companiile din Moldova se situeaza peste cel inregistrat in Muntenia, dar sub nivelul din Transilvania.
Astfel, angajatii din Moldova primesc, in medie, o remuneratie bruta de 530 de euro, cu 9% peste salariul mediu national, cei din Muntenia – 517 euro, in timp ce salariul mediu din Transilvania se apropie de 560 de euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.