Salarii mai mari pentru profesorii debutanti

Salarii mai mari pentru profesorii debutanti

0 77


Reprezentantii sindicatelor din invatamant s-au intalnit marti, 15 ianuarie, cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, la discutii, pentru ca abia de saptamana viitoare sa inceapa negocierile reale. Una din concluziile la care s-a ajuns in urma discutiilor a fost aceea ca salariile profesorilor debutanti vor fi majorate. Deocamdata nu a fost stabilit cu cat vor creste salariile debutantilor, urmand ca procentul sa fie negociat. Sindicalistii cer mariri si pentru celelalte categorii de dascali. Ei vor ca salariile sa fie majorate cu 50% anul acesta.


La finalul intalnirii de marti, ministrul Adomnitei a declarat: „Eu nu pot duce singur aceste discutii. Am nevoie si de colegii mei, ministrul Muncii si ministrul de Finante. Vom avea aceste discutii saptamana viitoare, impreuna cu presedintii federatiilor sindicale. Exista o dorinta din partea sindicatelor profesorilor sa initiem un nou contract de munca, mai flexibil, mai modern”.?


Sindicalistii cer Guvernului sa gaseasca intr-un timp cat mai scurt resurse financiare pentru majorari salariale.


Mentionam ca anul trecut, salariile profesorilor au crescut cu aproape 25%. La finalul anului 2007, un profesor debutant castiga putin peste 690 de lei, un invatator cu studii medii si definitivat – 627 de lei, iar un profesor cu grad didactic 1 si o vechime de 18-22 de ani avea salariu aproape 1.600 de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.