Salarii ,,îngheţate” la CJ Braşov. Maximul ajunge la 15.200 de lei.

Salarii ,,îngheţate” la CJ Braşov. Maximul ajunge la 15.200 de lei.

0 99

Conform hotărârii din această săptămână a Consiliul Judeţean Braşov, anul acesta salariile salariilor de bază rămân la nivelul celor aferente lunii decembrie 2019, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Braşov. Amintim că   în şedinţa de plen din 23 ianuarie, Consiliul Judeţean Braşov nu a reuşit să ajungă la un numitor comun privind aprobarea hotărârii referitoare la salarizarea personalului instituţiei. Practic ce s-a votat ieri este acelaşi proiect supus aprobării şi în 23 ianuarie, dar d data aceasta la dosar a fost ataşat şi acordul sindicatului.

La şedinţă au participat 32 de consilieri, dintre care 21 au votat „pentru”, 8 (din PSD şi PER) s-au abţinut, iar trei aleşi nu au votat din motive de incompatibilitate, deoarece au rude angajate în aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Braşov. „Pentru” au votat aleşii din PNL, UDMR, FDGR, dar şi Radu Mitric, care, în această perioadă susţine că este independent, după ce a fost exclus din PSD şi a deschis o acţiune în instanţă împotriva deciziei.

Salarii de până la 15.200 de lei

Conform hotărârii aprobate de Consiliul Judeţean Braşov, pentru funcţia de administrator public al judeţului, în funcţie de gradaţie, salariul este cuprins între 11.913 lei şi 15.200 lei, sumele fiind brute. Pentru postul de secretar al judeţului, director executiv şi arhitect şef, salariile brute sunt cuprinse între 10.830 lei şi 11.913 lei pe lună. Salariul unui şef serviciu este cuprins între 7.980 lei şi 8778 lei. În ceea ce priveşte funcţiile de execuţie, un consilier juridic poate încasa între 2.812 lei şi 5.529 lei (dacă este funcţionar) şi între 2.508 lei şi 4.522 lei  (dacă este personal contractual). Un referent de specialitate va câştiga şi anul acesta între 2.565 lei şi 3.230 lei (dacă este funcţionar public) şi între  2.508 lei şi 4.522 lei (dacă este personal contractual). Cel mai mic salariu este în dreptul postului de salvator montan grad III, respectiv minimul pe economie, adică 2.230 lei. În schimb, pentru postul salvator montani grad I este prevăzut un salariu de 3.116 lei.

Lider de sindicat pensionat şi schimbat în câteva zile

Interesant de amintit că  liderul sindicatului Pro Bono Tiberiu Popa, cel care le reprezinta interesele angajaţilor, şi care nu a fost de acord cu îngheţarea salariilor în data de 23 ianuarie s-a pensionat brusc săptămâna trecută. Rapid organizaţia sindicală şi-a ales o nouă conducere, preşedinte fiind desemnată Gyorfi Tunde Roza. „Au fost purtate negocierile, iar sindicatul şi-a exprimat acordul pentru proiectul de hotărâre prin care au fost stabilite hotărârile”, a spus secretarul judeţului, Mariana Dumbrăveanu. Decizia aprobării într-o şedinţă extraordinară a salariilor a fost luată având în vedere că în data de 5 februarie trebuie plătite salariile aferente lunii ianuarie din anul 2020.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.