Salariatii de la IAR intra in greva de avertisment

Salariatii de la IAR intra in greva de avertisment

0 107

Medierea conflictului de munca de la IAR Brasov, ce a avut loc luni, nu a dus la nimic nou. Reprezentantii sindicatului de la IAR si reprezentantii Directiei de Munca Brasov nu au ajuns la nici un rezultat. Prin urmare, cei 920 de salariati de la IAR Brasov intra, de joi, in greva de avertisment.


„De joi vom declansa greva de avertisment. Timp de doua ore vom inceta lucrul. Cele mai importante revendicari – cresterea salarului cu 30% si acordarea platilor compensatorii celor care vor fi disponibilizati dupa privatizarea societatii – nu au fost rezolvate. Sper sa nu se ajunga la greva generala”, a declarat liderul de sindicat de la IAR, Suba Arpad.


?


Conflictul intre sindicate si administratia de la IAR a inceput in 12 martie a.c, cu un miting de 20 de minute in incinta societatii, al sindicalistilor nemultumiti ca majorarea salariala de 30% pe care au cerut-o a fost respinsa de conducerea fabricii. Administratia a oferit o crestere de 15% in trei etape: 4% de la 1 februarie, 5% de la 1 iulie si 6% de la 1 octombrie. Printre revendicarile sindicale se numara si acordarea de plati compensatorii pentru salariatii ale caror contracte de munca vor fi desfacute dupa privatizarea uzinei.


Liderul de sindicat sustine ca nu se cere o crestere salariala exagerata, atata timp cat societatea a incheiat anul trecut cu un profit de patru milioane de euro. IAR lucreaza de trei ani la rand cu profit si are comenzi ferme pentru piata interna si cea externa pana in anul 2009.


Capitalul societatii apartine in proportie de 65% statului, 4% este la SIF Transilvania, 7% la Ministerul Muncii Solidaritatii si Familiei, iar 11.000 de cupoane apartin persoanelor fizice.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.