Salam de Brasov

Salam de Brasov

0 243

Un proprietar al unei carmangerii brasovene s-a hotarat sa faca putina concurenta salamului de Sibiu si a inceput sa fabrice salam de Brasov dupa o reteta proprie. Cel putin asa afirma vecinii carmangeriei de pe strada Constantin Brancoveanu, al carui proprietar se numeste Tatarasan, fiind astfel tiz cu portarul Stelei de la Gloria Bistrita.
Ce zic vecinii?
Vecinii spun ca noua reteta pare a contine carne stricata – asta vizavi de mirosul care se raspandeste primprejur – mult zgomot de lazi frigorifice si de utilaje de transat si, probabil, de tocat si mixat compozitia salamului, de bazaitul insectelor care se ospateaza, de proba, din salamul pus la uscat afara, si de nesimtirea patronului, care, la plangerile vecinilor, a raspuns cu obraznicie indemnandu-i sa se mute.
Un control sanitar veterinar i-a recomandat carmangiului-patron ca, in termen de 30 de zile, sa remedieze cele gasite in neregula. Aceasta inseamna acoperirea zonei de receptie a materiei prime pentru ca aceasta sa nu mai fie bantuita de insecte, in special muste, renuntarea uscarii sub cerul liber a carnatilor sau ce or mai fi, montarea de filtre antizgomot si filtre antimiros si,in plus, doar un sfat: un comportament mai civilizat.
Daca, la viitorul control, minusurile constatate nu se transforma in plusuri – in ce priveste carmangeria, nu sacosele inspectorilor – carmangeria va fi inchisa.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.