Salam de biscuiti nociv

Salam de biscuiti nociv

0 203

Salamul de biscuiti cu alune si gust de ciocolatã Cleo are o lista de ingrediente din care consumatorul nu poate afla toate detaliile de care are nevoie. Producatorul nu detaliaza care este compozitia biscuitilor si a rahatului. Printre ingredientele acestora se pot numara aditivi alimentari sau grasimi care afecteaza in mod grav sanatatea. Eticheta nu respecta legislatia romaneasca si europeana in vigoare, neoferindu-i consumatorului toate informatiile necesare.

Din ingredientele insiruite rezulta ca produsul analizat este dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte a salamului de biscuiti este reprezentata de zahar si de grasimi vegetale hidrogenate (margarina). Acestea din urma afecteaza buna functionare a inimii, a ficatului si a sistemului circulator si de aceea consumul lor trebuie evitat. Mai mult, produsul contine si alcool etilic rafinat, care potenteaza efectele nocive ale zaharului si ale grasimilor.

Produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepatice, renale, celor cu probleme dermatologice (inclusiv celulita), persoanelor de dislipidemii, celor cu hiperuricemie (guta). Celelalte categorii de consumatori trebuie sa fie precauti, pentru ca in compozitia biscuitilor si a rahatului pot intra ingrediente care pot duce la aparitia unor boli sau la cronicizarea celor existente. Diabeticii vor tine cont de sfatul medicului curant si vor tine cont de cantitatea de glucide. Persoanele cu alergie la alune vor testa o cantitate mica de produs, pentru a vedea care este reactia organismului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.