Salaj: Masurisului de la Pria

Salaj: Masurisului de la Pria

0 120

O noua editie a serbarii campenesti „Masurisul de la Pria”, cea cu numarul 42, va avea loc duminica, pe Magura Priei, din comuna Cizer.
Sarbatoare traditionala ce se desfasoara in a doua duminica a lunii mai, „Masurisul de la Pria” marcheaza, in fapt, un eveniment pastoral important: masurisul oilor, adica prima mulsoare a turmei de oi la inceputul sezonului pastoral. In functie de cantitatea de lapte obtinuta de fiecare gospodar ce are oi, se fixeaza retributia in produse, taxele si plata ciobanilor.
Evenimentul, la care participa anual mii de oameni, va fi marcat si de aceasta data de o petrecere campeneasca organizata de Consiliul Local si Primaria comunei Cizer.
„Petrecerea include si un spectacol de muzica populara, unde vor canta artisti locali, cum ar fi Vasile Coca, Puiu Codreanu, Marius Pacurar, Florentina si Petre Giurgi, dar si ansamblul „Miorita” din Cluj-Napoca. In apropierea locului in care va avea loc serbarea campeneasca vor fi si doua turme de oi”, a declarat, marti Nicolae Cristea, primarul comunei Cizer.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.