Sahul, disciplina in programa scolara?

Sahul, disciplina in programa scolara?

0 73

Dupa modelul unor tari precum Rusia, Italia, Spania, Anglia, Cehia sau Argentina, unde sahul este disciplina obligatorie in scoli, senatorii Gheorghe Funar (PRM) si Adrian Paunescu (PSD) au inaintat, miercuri, Biroului Permanent al Senatului o propunere legislativa privind introducerea sahului in scoli. Potrivit propunerii celor doi, incepand cu anul scolar 2009-2010, sahul ar putea fi introdus in programa scolara de invatamint preuniversitar, cu o ora pe saptamina.
De asemenea, initiatorii proiectului legislativ propun Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului sa infiinteze in fiecare unitate de invatamint un club de sah si sa asigure dotarea acestora, precum si desfasurarea de campionate pe categorii de virsta, la nivelul localitatilor, judetelor si pe tara, cu sprijinul ministerului.
Senatorii mai prevad realizarea in capitala a unei „Case a sahului“, cu sali adecvate competitiilor sportive si o biblioteca.
„Se stie ca sahul este un sport al inteligentei, care imbina inteligenta cu arta. Sahul este si arta si sport, mai ales pentru copii si tineri, dar si pentru cei maturi. Sahul are o valoare educativa, moral volitiva, formatoare a viitoarelor caractere si pentru viitoarele personalitati“, sustin initiatorii in expunerea de motive ce insoteste proiectul de lege.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.