Sagunistii vor sa-si duca proiectele spatiale in Canada

Sagunistii vor sa-si duca proiectele spatiale in Canada

0 916

Sapte din cele noua proiecte trimise de sagunistii de gimnaziu la concursul cu tematica spatiala organizat de NASA au fost nominalizate. Pentru crearea unor machete de nave independente de Pamant, elevii au obtinut doua premii II, un premiu III si patru mentiuni

Sapte din cele noua proiecte trimise de sagunistii de gimnaziu la concursul cu tematica spatiala organizat de NASA au fost nominalizate. Pentru crearea unor machete de nave independente de Pamant, elevii au obtinut doua premii II, un premiu III si patru mentiuni. Pentru a ajunge la premiere si pentru a participa la alte doua mici competitii in Canada, cele trei echipe premiante au nevoie de 15.000 de euro.

Este al doilea an cand Colegiul National „Andrei Saguna” participa la concursul international „NASA Space Settlement Design Contest”. Anul acesta, noua echipe formate din elevi de gimnaziu au concurat cu alte 2.700 de grupuri din intreaga lume pentru desemnarea celei mai bune comunitati spatiale construite. Din fericire, sapte din echipele sagunistilor au si castigat: au obtinut doua premii de locul II, unul pentru locul III si patru mentiuni.

Pe nava proiectata de Maria Suciu si de inca patru colege de-ale sale vor fi primiti mai intai tinerii, care vor fi supusi unor teste fiziologice si psihice. Astfel, doar cei apti si cei cu varsta de pana la 60 de ani vor putea urca pe naveta spatiala. Exceptii vor face mintile luminate ale omenirii, chiar daca vor fi trecute de aceasta etate.nasa

Cele trei echipe castigatoare de premii ar trebui sa mearga la Conferinta Internationala de la Toronto, care va avea loc pe 15 mai. Asta daca vor reusi sa stranga cei 15.000 de euro necesari pentru transport si cazare. Astfel, copiii asteapta in continuare sprijinul unor sponsor, spune Carmen Tanasescu, profesor Fizica Colegiul National „Andrei Saguna”, coordonatorul echipelor.

Anul trecut, sagunistii au castigat primele doua locuri ale concursului organizat de agentia responsabila cu programul spatial public al Statelor Unite ale Americii. Dupa jurizare, acestia au mers la Los Angeles, unde s-au intalnit cu astronautii bazei, care le-au impartasit din experientele lor.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.