Sagunistii vor sa castige din nou concursul NASA

Sagunistii vor sa castige din nou concursul NASA

0 626
Dupa ce, anul trecut, au obtinut primele doua locuri la competitia agentiei spatiale americane si au ajuns la Los Angeles, elevii au creat noi machete de nave pe care oamenii ar putea supravietui cu resurse similare celor de pe Pamant. In asteptarea rezultatelor, Brasovul gazduieste Conferinta Internationala Space Design Challenge, la care au invitat 18 profesori de astrofizica si fizica pamantului din strainatate. 
Prima Conferinta Internationala – Space Design Challenge – organizata de Colegiul Saguna se vrea o valorificare a experientei NASA, pe care sagunisti au trait-o anul trecut, dupa ce au castigat primele doua locuri la concursul organizat de agentia americana. Sub coordonarea profesoarei de fizica Carmen Tanasescu, 16 echipe formate din 52 de elevi sagunisti au creat machete de nave independente de Pamant, pe care oamenii ar putea supravietui.
La conferinta vor participa elevi, parinti, profesori dar si invitati speciali din afara tarii, 18 profesori de fizica pamantului si astrofizica, care vor vorbi despre dezvoltarea spatiala de-a lungul anilor si de inovatiile din domeniu.
 Anul trecut, o echipa de opt elevi de clasa a XI-a de la Colegiul „Andrei Saguna” a castigat concursul cu proiectul unui oras spatial cu denumirea „Renasterea II”. Pe locul II s-a clasat tot un elev sagunist din clasa a VI-a, Razvan Boie, cu proiectul „Zmeul lui Dumnezeu”, o macheta a unui oras in spatiu. Anul acesta va participa din nou, cu „Heavensbound”.
Elevii brasoveni au concurat anul trecut cu peste 800 de echipe din intreaga lume si au ajuns la Los Angeles, unde au avut intalniri cu personalitati din domeniu.
 Elevii proiecteaza in Autocad statiile interspatiale si realizeaza analize de nevoi pentru orice comunicare, oriunde in spatiu unde ar dori ei sa traiasca oamenii, daca pe Pamant nu ar mai fi loc. Daca sagunistii vor fi nominalizati,  vor avea nevoie de sponsorizari de cateva zeci de mii de euro pentru a ajunge in Canada. Prima Conferinta Internationala de la Brasov se va incheia pe 13 martie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.