Sagunistii s-au revazut la 70 de ani de la absolvire!

Sagunistii s-au revazut la 70 de ani de la absolvire!

8 fosti sagunisti sunt dovada vie ca prieteniile de-o viata se leaga in liceu. Oamenii s-au revazut pentru a sarbatori 70 de ani de la absolvirea liceului. In vara anului 1946, 43 de elevi terminau liceul Andrei Saguna din Brasov. De atunci, la fiecare 10 ani, si-au dat intalnire pentru a depana amintiri si pentru a afla cum o duce fiecare

8 fosti sagunisti sunt dovada vie ca prieteniile de-o viata se leaga in liceu. Oamenii s-au revazut pentru a sarbatori 70 de ani de la absolvirea liceului. In vara anului 1946, 43 de elevi terminau liceul Andrei Saguna din Brasov. De atunci, la fiecare 10 ani, si-au dat intalnire pentru a depana amintiri si pentru a afla cum o duce fiecare. Anii au trecut, ei au ramas tot mai putini, dar varsta si problemele de sanatate nu i-au impiedicat sa se revada si la aniversarea de 70 de ani de la absolvire. Unii dintre ei au venit chiar de peste Ocean pentru dragostea fata de fostii colegi.
Din cei 43 de elevi care figurau in catalog in 1946, doar 10 mai sunt in viata. 8 dintre ei au fost prezenti la strigarea catalogului: cei care nu mai sunt printre noi, au fost pomeniti in amintiri frumoase si de neuitat. Pe durata celor 3 ore, nimeni nu a scapat „nebarfit”.universitate3
Organizarea a necesitat timp si dedicare pentru ca, spun fostii sagunisti, cifra 70 nu este deloc de neglijat si nu este accesibila multora. A fost complicat ca cei 8 sa reuseasca sa se puna de acord cu stabilirea unei zile in care sa poata veni toata lumea.
Niculae Bos, din promotia 1945-1946 a Liceului Andrei Saguna, spune ca au fost dificultati din cauza varstei, unii se deplaseaza mai greu dar oamenii sunt bucurosi ca au reusit sa mai auda ce au mai facut colegii lor si sa-si mai aduca aminte de intamplarile din copilarie Dupa ce au inchis catalogul, sagunistii aproape nonagenari au mutat intalnirea de la liceu intr-un restaurant din oras. Un loc in care alta data mergeau pe furis, pentru a nu fi vazuti de profesori. Inainte de a pleca, cei 8 colegi au marturisit ca abia asteapta intalnirea de 80 de ani de la terminarea liceului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.